Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Πέφτουν και εξακολουθούν να λασπώνουν


Του Σάκη Μουμτζή
Η «λάσπη» έχει γίνει – δυστυχώς – ένα απαραίτητο πολιτικό όπλο ακόμα και στις χώρες του πολιτισμένου κόσμου, προκειμένου να κερδηθεί το παιχνίδι της εξουσίας. Ετσι, είναι λογικό να πιστεύουμε πως όταν έχει επιτευχθεί αυτός ο στόχος, θα σταματήσει και η εκτόξευση της, κατά του ηττημένου πολιτικού αντιπάλου.
Αυτό προϋποθέτει, πως η κατασυκοφάντηση αναγνωρίζεται ότι αποτελεί μια – κατ΄εξαίρεση – πρακτική που κινείται στον χώρο της απαξίας και ως εκ τούτου η χρήση της έχει ημερομηνία λήξεως...
Ομως για την Αριστερά αποτελεί ένα μόνιμο εργαλείο, άκρως αποτελεσματικό, νομιμοποιημένο ηθικά και πολιτικά και δοκιμασμένο στον χρόνο. Αποτελεί η σπίλωση των υπολήψεων μόνιμο χαρακτηριστικό αυτού του χώρου.
Ιστορικά μάλιστα, η ηθική εξόντωση πάντα προηγείτο της φυσικής εξόντωσης, καθώς έτσι αυτή νομιμοποιούνταν. Ελαχιστοποιούνταν δε οι αντιδράσεις, γιατί το θύμα είχε ήδη απαξιωθεί και ως εκ τούτου ακουγόταν το φρικιαστικό «καλά να πάθει» ή το ακόμα χειρότερο «σίγουρα κάτι θα έκανε.»
Στην πατρίδα μας οι παππούδες μας και οι γονείς μας το βίωσαν στο λίγο διάστημα που κυριάρχησε η Αριστερά, πριν από πολλές δεκαετίες. Οποιος δεν συμφωνούσε με το όραμα της βαφτιζόταν συνεργάτης των δυνάμεων Κατοχής, κάτι που εκείνη την εποχή επέφερε, μετά βεβαιότητος, και την φυσική εξόντωση του.
Δυστυχώς, ήρθε και η σειρά της δικής μας γενιάς να γνωρίσει αυτές τις συμπεριφορές. Από το 2011 έως και σήμερα, όλοι οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ, εξυβρίσθηκαν, λοιδωρήθηκαν προπηλακίστηκαν λόγω και έργω. Επιστρατεύθηκαν όλοι, οι δοκιμασμένοι από τους ιδεολογικούς προγόνους τους, χαρακτηρισμοί όπως Γερμανοτσολιάδες, δωσίλογοι, Τσολάκογλου. Τίποτα, δεν είναι τυχαίο.
Κινητοποιήθηκε  λοιπόν σε αυτόν τον αγώνα λάσπης, όλη η αλητεία των ΜΜΕ, όλος ο υπόκοσμος των τρολ, για να εισχωρήσουν αυτοί οι χαρακτηρισμοί στο καθημερινό λεξιλόγιο και στην ζωή των πολιτών. Και το πέτυχαν. Ετσι συγκεκριμένα άτομα, τρωκτικά της εξουσίας, ανέλαβαν εργολαβικά αυτό το έργο και σήμερα ακόμα.
Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός της χώρας αποδεικνύεται, πως με τα λεφτά των φορολογουμένων κάνει οικογενειακές διακοπές στο Παρίσι, πληρωμένοι κονδυλοφόροι και τα παπαγαλάκια του Μαξίμου προσπαθούν να «λασπώσουν» την Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη για την αγορά ενός διαμερίσματος στο Παρίσι.
Αποσιωπούν το γεγονός, πως η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι γόνος μιας πάμπλουτης οικογένειας της Πολωνίας, με ακίνητα, έργα τέχνης, μετρητά. Ο παππούς της ήταν βιομήχανος στην Βαρσοβία. Αλλά αυτά είναι «ψιλά γράμματα,» που χαλνούν το σκηνικό της συκοφάντησης. Εξάλλου, η αλήθεια ήταν ανέκαθεν εχθρός της Αριστεράς.
Και βέβαια έχει μεγάλη σημασία ποιοι είναι σήμερα οι τιμητές της Μαρέβας Γκραμπόφσκι. Οι άνθρωποι που έθαψαν το ασυμβίβαστο του Φλαμπουράρη, τα «χαμένα ακίνητα» του Σταθάκη, τα χιλιάδες ευρώ της μητέρας Βαλαβάνη, που ανέδειξαν τις ερωτικές σχέσεις ως το βασικό προσόν για την κατάληψη κρατικών θέσεων, που εκτίμησαν τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα σε 100 εκατομμύρια ευρώ. Ολοι αυτοί που μια εξαετία εκτσογλάνισαν την πολιτική ζωή του τόπου.
Ελπίζω κι εύχομαι ο Ελληνικός λαός να δώσει πολύ σύντομα τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη και να στείλει τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της πολιτικής αλητείας και των συκοφαντιών, εκεί που τους αξίζει.  

http://www.liberal.gr/arthro/112918/apopsi/s-moumtzis/peftoun-kai-exakolouthoun-na-lasponoun.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: