Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

ΟΜΠΡΕΛΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ! Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Βρείτε τα!

Πιστός στο ρόλο του παρατηρητή παραμένει το ΝΑΤΟ τη στιγμή που η Τουρκία κλιμακώνει την προκλητικότητα της στο Αιγαίο, εξυπηρετώντας με αυτόν τον τρόπο τη γειτονική χώρα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Έθνους» εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε την Ελλάδα και την Τουρκία «να τα βρουν», καθώς όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά η σταθερότητα στο Αιγαίο είναι προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής. Ειδικότερα...
ο εν λόγω αξιωματούχος δήλωσε: «Η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν από μακρού δημιουργήσει διπλωματική οδό για την αντιμετώπιση των θεμάτων του Αιγαίου. Ενθαρρύνουμε την Ελλάδα και την Τουρκία, ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, να εργαστούν από κοινού για τη διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας και για την προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή. Η σταθερότητα στο Αιγαίο είναι προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής».

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές αυτή η στάση της Αμερικής υπονομεύει τα ελληνικά συμφέροντα και υποθάλπτει την τουρκική επιθετικότητα και προκλητικότητα, η οποία έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Τους διπλωματικούς παρατηρητές προβληματίζει η επιμονή της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Τουρκίας να στοχεύουν τη Χίο και τις Οινούσσες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: