Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Έφυγαν 3.000 Έλληνες εκατομμυριούχοι από την χώρα το 2015! Ξέρετε… πόσους είχαμε;


Ο οικονομικός Γολγοθάς και η προσφυγική κρίση έδιωξαν κακήν κακώς τρεις χιλιάδες Έλληνες Μίδες από την χώρα μας! 

Αυτό προκύπτει από τη διεθνή έρευνα υπό τον τίτλο «Millionaire migration in 2015», τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν χτες στην δημοσιότητα...

Σε σύνολο 55 χιλιάδων εκατομμυριούχων που είχαμε πέρυσι στην πατρίδα μας, το 5% από αυτούς – δηλαδή τρεις χιλιάδες – απέδρασαν αναζητώντας ασφαλέστερους προορισμούς- πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό των εκατομμυριούχων που απέδρασαν από την πατρίδα τους το 2015 ανά την υφήλιο!
Οι περισσότεροι από τους πάμπλουτους Έλληνες που έφτιαξαν τις βαλίτσες τους για το εξωτερικό, ταξίδεψαν με προορισμό τις ΗΠΑ και την Βρετανία.
Σε παγκόσμιο, επίπεδο, όμως η Γαλλία έχει τα σκήπτρα αφού σύμφωνα με την έρευνα, ο αυξανόμενος κίνδυνος τρομοκρατικών χτυπημάτων ύστερα από μία σειρά επιθέσεων στην Πόλη του Φωτός, οδήγησαν στην έξοδο πολλούς πάμπλουτους Γάλλους  πολίτες.
Η έρευνα δείχνει σαφέστατα την παγκόσμια τάση των εκατομμυριούχων να γίνονται μετανάστες και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και για τις ευρωπαϊκές χώρες όπου οι θρησκευτικές εντάσεις είναι πολύ έντονες τον τελευταίο χρόνο.
Την ίδια ώρα, η χώρα που υποδέχτηκε τους περισσότερους ξένους εκατομμυριούχους είναι η Αυστραλία. Τη «χώρα των καγκουρό» προτίμησαν οκτώ χιλιάδες νέοι εκατομμυριούχοι από διάφορα μέρη του πλανήτη. Στη δεύτερη θέση της λίστα των χωρών με την μεγαλύτερη εισροή νέων εκατομμυριούχων βρίσκονται οι ΗΠΑ με επτά χιλιάδες νέους εκατομμυριούχους .
Λίστα με την πρώτη πεντάδα των χωρών (παγκοσμίως) με τον μεγαλύτερο αριθμό των εκατομμυριούχων που απέδρασαν (2015)

Η έρευνα συντάχθηκε από την υπηρεσία «New World Health», που παρέχει πληροφορίες για τον παγκόσμιο πλούτο . Η έρευνα βασίστηκε σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από στατιστικά στοιχεία από κάθε χώρα και ετήσιες συνεντεύξεις με συνολικά 800 εκατομμυριούχους απ΄όλο τον κόσμο καθώς επίσης ειδικούς σε θέματα μετανάστευση, οικονομικούς μάνατζερ κ.α.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η χώρα με την μεγαλύτερη απόδραση των εκατομμυριούχων είναι η Γαλλία, ενώ η Ελλάδα καταλαμβάνει την τέταρτη θέση, μετά την Ιταλία (2η θέση) και την Ινδία (3η θέση).
Η χώρα του Φρανσουά Ολάντ απώλεσε δέκα χιλιάδες εκατομμυριούχους, δηλαδή το 3% των πάμπλουτων Γάλλων της. Οι περισσότεροι από αυτούς ταξίδεψαν στη Βρετανία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και το Ισραήλ.
Ανάμεσα στις πρωτεύουσες που έχασαν τον μεγαλύτερο αριθμό εκατομμυριούχων είναι το Παρίσι, εκεί όπου οι ισλαμιστές τρομοκράτες χτύπησαν δύο φορές μέσα στο 2015- τον Ιανουάριο και τον Νοέμβριο. Η «Πόλη του Φωτός» έχασε επτά χιλιάδες εκατομμυριούχους το 2015, δηλαδή το 6% του πανίσχυρων οικονομικά πολιτών της.
«Είναι αξιοσημείωτη η έξοδος των Γάλλων εκατομμυριούχων από τη χώρα. Η Γαλλία μαστίζεται από κλιμακούμενες θρησκευτικές εντάσεις μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων, κυρίως στις αστικές περιοχές. Θεωρούμε πως ο αριθμός των εκατομμυριούχων που θα εγκαταλείψουν τη χώρα θα αυξηθεί μέσα την επόμενη δεκαετία καθώς η έντασή αυτή θα κλιμακώνεται», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην έκθεση.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: