Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ! Μικρόβιο του σεξ «ευθύνεται για τον καρκίνο στον προστάτη»!

Ο καρκίνος του προστάτη μπορεί να προκαλείται από μία συνηθισμένη αλλά συχνά ασυμπτωματική σεξουαλικώς μεταδιδόμενη λοίμωξη, που οφείλεται σε ένα παράσιτο, υποστηρίζουν αμερικανοί επιστήμονες. 

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν στο εργαστήριο, σε καλλιέργεια ανθρώπινων κυττάρων του προστάτη, διαπίστωσαν ότι η τριχομονάδα αυξάνει τον πολλαπλασιασμό...
και την διηθητική ικανότητά τους. Η διέγερση αυτών των δύο ιδιοτήτων είναι το «προαπαιτούμενο» για την ανάπτυξη και την εξάπλωση αντιστοίχως του καρκίνου του προστάτη, επισημαίνουν οι ερευνητές, όπως αναφέρει το healthierworld.gr
Ωστόσο διευκρινίζουν στην επιθεώρηση «PNAS» όπου δημοσιεύεται η μελέτη τους, ότι απαιτούνται περαιτέρω έρευνες για να επιβεβαιωθεί η συσχέτιση που παρατήρησαν. 
Η τριχομονίαση, όπως αποκαλείται η μόλυνση από την τριχομονάδα, είναι μια πολύ συχνή σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια. 
Υπολογίζεται ότι 275 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο (συμπεριλαμβανομένου του 1,5% έως 2% των ανδρών και γυναικών στην Δύση) είναι μολυσμένοι από τριχομονάδες. Συχνά το παράσιτο δεν προκαλεί συμπτώματα και έτσι μπορεί κάποιος να μην ξέρει ότι είναι μολυσμένος. Σε κάποιους ασθενείς, όμως, προκαλεί συμπτώματα τα οποία είναι λευκόρροια (αποβολή λευκωπού υγρού) από την ουρήθρα ή τον τράχηλο και αίσθημα καύσου στις γυναίκες και στους άντρες βαλανοποσθίτιδα. 
Η βαλανοποσθίτιδα είναι φλεγμονή στην άκρη του πέους που μπορεί να προκαλεί αίσθημα κνησμού ή ερεθισμού στο εσωτερικό του, αίσθημα καύσου μετά την ούρηση ή την εκσπερμάτωση ή έκκριση λευκωπού υγρού.

medicalland.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: