Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Αλέξη, καλά που δεν καπνίζει ο Σόιμπλε γιατί θα σε έστελνε για τσιγάρα!


Αυτά που παθαίνει τούτες τις μέρες στο Νταβός ο Τσίπρας, δεν είναι τίποτα άλλο από αυτά που έπαθαν οι προηγούμενοι υποτακτικοί του Σόιμπλε, όταν είχαν απέναντί τους το… αφεντικό. 
Ναι, ο Γιωργάκης, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος...
Η διαφορά τους με τον Αλέξη είναι πως όλοι αυτοί δεν είχαν τη δύναμη να σηκώσουν κεφάλι και να πουν «ΟΧΙ» στον Γερμανό. Αυτή δηλαδή που έδωσε ο περήφανος ελληνικός λαός με το μεγαλοπρεπές ποσοστό του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα.
Αντί λοιπόν τότε ο Τσίπρας να πάει στις Βρυξέλλες και τιμώντας αυτό το «ΟΧΙ» να ορθώσει το ανάστημά του και μαζί αυτό της χώρας απέναντι στη λαίλαπα των μνημονίωνπροτίμησε να κάνει μαζί με τον Καμμένο την κωλοτούμπα του αιώνα και να κάτσει στα τέσσερα απέναντι στους δανειστές.
Κάπως έτσι όρισε τη μοίρα του. Κι αντί να γίνει πρώτος μάγκας έγινε πρώτος δάγκας. Το κακό είναι πως μαζί με τον εαυτό του καταδίκασε και την πατρίδα. Μέχρι τουλάχιστον να ξυπνήσει ο κόσμος και να τον ρίξει μαζί με τον συνεταίρο του… Άσε που με τον τρόπο που του συμπεριφέρεται ο Σόιμπλε, το να πέσει ο Τσίπρας μπορεί να είναι και λύτρωση για τον ίδιο.
Ρωτήστε και τους προηγούμενους… Ξέρεις τι είναι να πηγαίνεις κάπου με την ταμπέλα του πρωθυπουργού και να σου φέρονται λες και είσαι το παιδί για τα θελήματα… Αλέξη όμως αυτή είναι η μοίρα των υπόδουλων. Να λες πάλι καλά που δεν καπνίζει ο Γερμανός γιατί θα σε έστελνε να του πάρεις τσιγάρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: