Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Τι σηματοδοτεί η επιλογή Χατζηδάκη-Γεωργιάδη ως Αντ/δρων – Μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη


Έντονο φαίνεται πως είναι το παρασκήνιο της επιλογής των κκ. Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνη Γεωργιάδη για την αντιπροεδρία της ΝΔ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Νέων, οι δυο επιλογές είναι στοχευμένες και εξυπηρετούν την κομματική ανάγκη για συγκατοίκηση των δυο εσωκομματικών ομάδων που θα μπορούσαν να κινούνται ως ξένες στο ίδιο κόμμα...
Από τη μια πλευρά βρίσκεται η φιλελεύθερη πτέρυγα, στη βάση ενός οικονομικού φιλελευθερισμού που εκπροσωπείται στη γαλάζια αντιπροεδρία από τον Κωστή Χατζηδάκη, ενώ στην άλλη πλευρά του εκκρεμούς κινείται η σκληροπυρηνική, εθνικιστική Δεξιά, η οποία καθοδηγείται από τις παραδοσιακές συντηρητικές αξίες και διακρίνεται ακόμα ακόμα από στοιχεία ενός παλαιάς κοπής αντικομμουνισμού, που εκπροσωπείται από τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να διαμορφωθεί μια φιλελεύθερη κυβερνητική εικόνα για το κόμμα, εξού και η κατάρτιση του γαλάζιου προγράμματος διακυβέρνησηςανατέθηκε στον κ. Χατζηδάκη. Ταυτρόχρονα επιθυμεί μια σύγκρουση με όρους λαϊκής Δεξιάς στη Βουλή και γι” αυτό το λόγο ο κ. Γεωργιάδης ανέλαβε τον συντονισμό του γαλάζιου κοινοβουλευτικού έργου.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η διπλή προώθηση στην αντιπροεδρία των Χατζηδάκη-Γεωργιάδη είχε οριστικοποιηθεί από την επόμενη κιόλας της εκλογής της νέας κομματικής ηγεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: