Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

UNFOLLOW ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ: «Πόσο του δίνεις για να σε ξαναπουλήσει;»


Οξεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε το περιοδικό Unfollow στο τελευταίο τεύχος του,  καυτηριάζοντας την αλλαγή στάσης του κόμματος που έκανε μνημονιακή «κωλοτούμπα» και χαρακτηρίζοντας προδοτική τη στάση του Αλέξη Τσίπρα ως προς τη βάση των ψηφοφόρων του, λίγες μόνο μέρες πριν τις εκλογές...

«Το βασικό επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ –όπως και το βασικό καταφύγιο αυτών που είναι πρόθυμοι να τον ψηφίσουν – είναι πως παρά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, ο ίδιος παραμένει όχι μόνο η πλέον άφθαρτη αλλά κα η πλέον προοδευτική δύναμη στη χώρα αφού το κόμμα τους εκβιάστηκε και στο βαθμό που τους το επιτρέπει ο εκβιασμός θα συνεχίσουν να είναι αντιμνημονιακοί. Αυτό το επιχείρημα όμως αποκρύπτει το γεγονός πως το «μνημόνιο» δεν είναι απλώς μέτρα, αλλά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μετασχηματισμού της κοινωνίας».
Με αυτό περίπου το προλογικό σημείωμα κυκλοφορεί στα περίπτερα το τεύχος του περιοδικού Unfollow, στο οποίο γίνεται αναλυτική αναφορά στην πολιτική μετάλλαξη του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα αλλά και τους λόγους που αυτή έχει τα χαρακτηριστικά της προδοσίας.
Στο άρθρο με τίτλο η «η Προδοσία του Σύριζα» ο αρθρογράφος Αυγουστίνος Ζενάκος στέκεται σε μια πολύ καίρια πτυχή της «προδοσίας» αυτής, την οποία επιχειρεί όχι με ηθικολογικά κριτήρια αλλά ως ανάδειξη μιας αντικειμενικής ανάλυσης.
Όπως σημειώνει ο αρθρογράφος, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέτεινε απλώς τη μνημονιακή εξάρτηση της χώρας για τρία χρόνια, δεν «απέτυχε» απλώς να καταργήσει τη λιτότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ομογενοποίησε τον πολιτικό χάρτη, συνάσσοντας την συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων στη λογική του «δεν υπάρχει εναλλακτική» και απονομιμοποίησε το σύνολο των αγώνων που διεξήχθησαν ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές ως «ουτοπικούς» ή ως εκτός πραγματικότητας», δηλαδή τελικώς ως φαντασιοκοπήματα όσων αρνούνται να ξεπεράσουν την πολιτική τους εφηβεία είτε όσων λειτουργούν αντιδραστικά επειδή πλήττονται τα μικροσυμφέροντά τους.
«Οι όποιες διακρίσεις , στο βαθμό που υφίστανται ακόμα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στο σύνολο του ομογενοποιημένου πολιτικού συστήματος δεν αποτελούν από εδώ και στο εξής παρά τον τρόπο με τον οποίο θα θέλγεται ο τεθλιμμένος ψηφοφόρος και θα του προσφέρεται η δυνατότητα απώθησης, η ευκαιρία να μην απαρνηθεί την ανάθεση που έκανε τον Ιανουάριο» τονίζει ο αρθρογράφος, υποστηρίζοντας πως οποιαδήποτε προοδευτική κίνηση, κάθε κίνηση χειραφέτησης περνάει από τη μάχη εναντίον αυτού του ομογενοποιημένου πολιτικού συστήματος, του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβανομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: