Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας έχει τη δική του λίστα Λαγκάρντ πλέον με Φλαμπουράρη-Κατρούγκαλο

Menelaos Myrillas / SOOC

Με ευθείες αιχμές κατά του περιβάλλοντος του Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης σχολίασε καυστικά: «Ο κ. Τσίπρας έχει τη δική του λίστα Λαγκάρντ πλέον»

Κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση του Αλέκου Φλαμπουράρη, ο κ. Μεϊμαράκης...
σε συνέντευξή του στον Νίκο Ευαγγελάτο (newsit), απάντησε με έμφαση: «Δεν θέλω να δηλητηριάσω την προεκλογική περίοδο. Είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει τους πολίτες. Ο κ. Τσίπρας έχει τη δική του λίστα Λαγκάρντ πλέον»,
Και συνέχισε, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Εχει πάθει μεταλλάξη. Ειδικά την τελευταία εβδομάδα με σποτάκια δηλητηριάζει τη ζωή του τόπου. Δεν συνάδει με την αριστερή ηθική ούτε με την εικόνα Τσίπρα που είχα στο μυαλό μου».
Οπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ «δεν μπορεί να βγάζει αφίσες με την λίστα Λαγκάρντ ενώ ειναι γνωστό ότι δεν είμαι μέσα. Τι θέλει να του πω; Να η δική σου λίστα Λαγκάρντ και να βαλω μεσα τον Κατρούγκαλο και τον Φλαμπουράρη; Πέντε μέρες μένουν, ας κρατηθεί».
Να φύγει το Grexit από το τραπέζι
«Από την στιγμή που πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας οφείλουμε να αξιολογήσουμε τα ζητήματα που είναι κυρίαρχα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μείνει η χώρα στο ευρώ να φύγει από το τραπέζι το Grexit και να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης»
Δεν πίστευα ότι μπορεί να έρθω πρώτος πριν μια εβδομάδα
Ο Ευ. Μεϊμαράκης αποκάλυψε ότι «μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα δεν σκεφτόμουν την κυβέρνηση. Πίστευα ότι δεν θα είμαστε πρώτοι». Ωστόσο, όπως είπε «εδώ και δυο - τρεις μέρες το σκέφτομαι και με απασχολεί». Σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση «θα πρέπει να αποτελείται από ανθρώπους με ψυχολογικό σθένος και δεν με ενδιαφέρει αν θα είναι εκλεγμένοι ή εξωκοινοβουλευτικοί. Αν ο εκλεγμένος μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων θα τον επιλέξω αν όχι θα επιλέξω κάποιον άλλον».
Θέλω υπουργό τον Πανούση
Χαρακτήρισε μάλιστα ως «πολύ επιτυχημένη έκπληξη» τον κ. Πανούση. «Ποιος δεν θα τον ήθελε για υπουργό Δημόσιας Τάξης; Εγω σας λέω ότι έχει αναπτύξει απόψεις και στην Βουλή και γιατί να είναι εκλεγμένος ή ντε και καλά από τον χώρο μας; Τι σημαίνει υπουργός; Μεγάλη έκθεση σε λάσπη που μπορεί να πεταχτεί» είπε με έμφαση.
Πώς έγινα πρόεδρος της ΝΔ
Αποκάλυψε επίσης ότι ενώ πίστευε ότι ολοκλήρωσε τον κύκλο του στην πολιτική και ότι στις εκλοε του 2012 δεν συμμετείχε με ενθουσιασμό, το βράδυ του δημοψηφίσματος δέχθηκε το τηλεφώνημα από τον κ. Σαμαρά. «Αυτό ήταν τιμητικό για μένα». Όταν ρωτήθηκε αν πίστεψε ότι θα έπρεπε να είχε φύγει νωρίτερα ο κ Σαμαράς, είπε: «Είχαμε συζητήσει και στο παρελθόν. Θεωρώ ότι όταν δέχθηκα αυτό το τηλεφώνημα πίστεψα ότι μπορεί να πάμε καλά στις εκλογές. Συζητώντας και με τον Κώστα Καραμανλή πήρα την απόφαση να το παλέψω. Ετσι έγινα πρόεδρος της ΝΔ. Αλλαξε πάλι το τρόπος ζωής μου. Τέρμα οι βόλτες με το φουσκωτό. Προσπαθούσα να ζήσω μια κανονική ζωή»
Πώς έγινα πρόεδρος της Βουλής
Μου προέκυψε αλλά ξέρετε ότι μέσα από την διαδρομή μου έχω δείξει ότι χειρίστηκα δύσκολα και σοβαρά ζητήματα. Εχω κάνει διαπραγματεύσεις. Εχω περάσει δύσκολες φάσεις. Εχω πάρει αντιδημοφιλείς αποφάσεις. Ταυτόχρονα μετά το 2009 θεωρούσα ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος μας. Κανείς δεν προέβλεπε αυτό που έγινε. Ανοιξα ξανά το δικηγορικό μου γραφείο και το 2012 δεν συμμετείχα στις εκλογές με ενθουσιασμό. Τον Μάιο επειδή έβλεπα ότι οι δεύτερες εκλογές θα ήταν καταστροφικές κινήθηκα να τις αποφύγουμε. Εγώ δεν είμαι από τους τύπους που θέλουν εκλογές. Τον Ιούνιο μου ανέθεσε ο κ. Σαμαράς όλο τον εκλογικό αγώνα και αμέσως μετά προέκυψε να συναντηθούμε με τα άλλα κόμματα. Μου πρότειναν τότε να αναλάβω πρόεδρος της Βουλής. Αυτό κανείς δεν το αρνείται. δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα γίνω Πρόεδρος της Βουλής». Ωστόσο είπ
Για το μπόνους των 50 εδρών
Πιστεύω στην ενισχυμένη αναλογική για να έχει το πρώτο κόμμα τον κορμό της κυβέρνησης. Θεωρώ λίγο υπερβολή όμως τις 50 έδρες. Δεν πρέπει με μικρή διαφορά ο πρώτος από τον δεύτερο να παίρνει τις 50 έδρες».
Ναι σε συνεργασία με Λεβέντη
«Εγώ δεν έχω προσωπικά ζητήματα. Ποιος δεν ξέρει τον Βασίλη; Όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Εγώ βάζω ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Δεν έχω κόλλημα να συνεργαστώ με τον οποιονδήποτε. Θα πάω να δω όλους τους αρχηγούς. Και τον Καμμένο αν είναι στην Βουλή. Θέλω να περάσω και τώρα από το γραφείο του για να πάρω το χαρτάκι».
Θα έκανα αλλαγές στα ψηφοδελτια της ΝΔ αν δεν υπήρχε λίστα
«Υπήρχαν ικανοί και θα έκανα αλλαγές αν ήταν με σταυρό. Από την στιγμή που είναι επιλογή των πολιτών στον κάθε νομό θεωρώ ότι είναι αντιδημοκρατικό να πω ότι καταργώ αυτό που επέλεξαν πριν 6 μήνες. Είναι πολύ δύσκολο όχι μόνο πως θα βγάλεις κάποιον αλλά και πως θα βάλεις. Θα δημιουργούσα μια αναστάτωση στους νομούς από μια αυθαίρετη πολύ προσωπική κίνηση».
Ανάγκη συνεργασιών
«Αν δεν συνεννοηθούμε και δεν συνεργαστούμε οι πολιτικές δυνάμεις δεν θα προχωρήσει τίποτα. Μπορεί πουθενά να γίνει ένα μεγάλο έργο χωρίς τα ΜΑΤ; Δεν έχουμε εξηγήσει στους πολίτες τα ωφέλη της επένδυσης για τον τόπο τους. Εδώ συζητάγαμε που θα γίνουν τα σκουπίδια. Στο τέλος θα πνιγούμε και δεν έχουμε βρει λύση».
Για τις απολύσεις στο Δημόσιο
Οι δημόσιοι υπάλληλοι μειώθηκαν σε αριθμό και οι αποδοχές τους δεν είναι καλές. Εχουν φανεί οι περισσότεροι ανταξιοι των προσδοκιών μας και τους ευχαριστώ γι αυτό. Δεν θέλω να δεσμευθώ και με ευκολία να πάρω αποφάσεις για προεκλογικούς λόγους. Όλοι έχουμε ωριμάσει και έχουμε αλλάξει όλοι. Έχουμε περάσει σε μια ωριμότητα που μας δείχνει ότι εφόσον δεν υπάρχει άλλος δρόμος να τελειώνουμε»
Για τον Δημόσιο τομέα και τους υπαλλήλους που είναι σε διαθεσιμότητα: «Ο μεγάλος ασθενής είναι η προσφορα του δημοσίου στην εξυπηρέτηση του πολίτη. Πρέπει να γίνει εξορθολογισμός και νέος δημοσιουπαλληλικός κώδικας. Σε άλλους τομείς εχουμε πληθωρα και σε άλλους έλλειψη. Χρειαζόμαστε υπαλλήλους με εμπειρία και εξειδίκευση. Σε ένα μπορώ να δεσμευθώ. Δεν θα κάνουμε καμία κίνηση πριν μιλήσουμε με την ΑΔΕΔΥ»
Μόνο όσοι τεμπελιάζουν δεν πρέπει να εφησυχάζουν»
Για το νόμο Μπαλτά:
«Παιδεία δεν είναι η τριτοβάθμια παιδεία. Είναι δυνατόν να λέει ο Μπαλτάς ότι η αριστεία είναι "ρετσινιά"; Να καταργεί τα πρότυπα σχολεία; Μόνο με τον φραπέ και τσιγαριά δεν γίνεται ζωή».
«Είναι δυνατόν όλοι μέσω των φόρων μας να συντηρούμε αιώνιους φοιτητές; Είναι αριστερό αυτό; Είναι παράλογο».
«Ποιους πλήττει; Δεν πλήττει τους αδύναμους; Ενας πλούσιος έχει την δυνατότητα να το πληρώσει. Ποιός έχει; Ο αδύναμος που δεν έχει; Ποιός πλήττεται με το ΦΠΑ 23% στην παιδεία; Εχουν πάθει παράκρουση; Δεν ξέρουν ποιός είναι ο αδύναμος; Εμείς είμαστε εκείνοι που είμαστε στην πράξεη κοινωνικά ευαίσθητοι. Σήμερα δεν έχουμε εμβόλια, αυτοί θα καταργήσουν το ΕΚΑΣ. Και ξαναρωτάω θα μας πει για ποιόν κόπτεται;»
Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: