Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Έκτακτο: Έρχεται ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος

dianΟ Jacques Attali είναι γνωστός Γάλλος διαννοούμενος, καθηγητής Οικονομίας και συγγραφέας. 
Επίσης είναι πρώτος πρόεδρος της Ευρωπαικής Τράπεζας για την αναδόμηση και την ανάπτυξη μετά την πτώση του τοίχους του Βερολίνου. 
Στο Παρελθόν έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος του Γάλλου προέδρου François Mitterrand.
Πλέον έχει συνεργασία με την εταιρεία του PlanNet Finance και δεσμεύεται σήμερα στη σταυροφορία της μικροοικονομίας. 
Το χαρακτηριστικό του βέβαια που τον κάνει ξεχωριστό είναι το γεγονός πως είναι διορατικός,..

Στο βιβλίο του « Μια σύντομη ιστορία του μέλλοντος », ανακοίνωνε μέσα στην αφύπνιση της 11 Σεπτέμβρη 2001 την πτώση της αμερικανικής αυτοκρατορίας,και της αμερικανικής αγοράς και προείπε ότι μετά την βία του χρήματος και της οικονομίας θα επέλθει η βία των όπλων. 
«Η υπεραυτοκρατορία», γεννημένη ως ένα παράγωγο του φιλέλευθερου καπιταλισμού θα προκαλούσε ακραίες ανισορροπίες και βαθύτατες ανατιφάσεις και αντιθέσεις είχε προαναγγείλει.Θα υπήρχε μια αυτοανατροπή αυτού του ίδιου του φιλελεύθερου πεδίου αφήνοντας ελέυθερο χώρο στη διάδοση πολλαπλής διαμάχης φαίνεται να έχει πει κατά το παρελθόν ο Γάλλος διαννοούμενος.
«Μου κάνει εντύπωση που βλέπω ότι αυτό που προέβλεψα στο βιβλίο μου δυστυχώς γίνεται» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Jacques Attali.
Στη συνέχεια, αναφέρει ότι «κανείς δεν θα αντικαταστήσει τις ΗΠΑ ως υπερδύναμη. Αλλά την ίδια στιγμή καθώς είστε στην ακτή και βλέπετε τα κύματα υπάρχουν αυτά που είναι μακριά κι ωστόσο φθάνουν.Ο πόλεμος πλησιάζει αυτό είναι βέβαιο αυτός προετοιμάζεται.Αν πάρω το παράδειγμα των κυμάτων το επόμενο κύμα είναι εδώ είναι τεράστιο και είναι μπροστά μας.Μπορούμε ακόμη να το παρακάμψουμε να το αποφύγουμε αλλά αυτό πλησιάζει».
Κλείνοντας χρησιμοποιεί τα λόγια ενός Γάλλου πολιτικού, και όσοι διαβάζουν ιστορία διαπιστώνουν ότι έχει απόλυτο δίκιο λέγοντας ότι «Η τραγωδία της δημοκρατίας είναι η αναβλητικότητα. Δεν υφίσταται πρόβλημα παρά ως απουσία της λύσης που θα μπορούσε να το λύσει»

Δεν υπάρχουν σχόλια: