Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Οι τρεις... "άγγελοι" του Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Οι τρεις... "άγγελοι" του Βαγγέλη Μεϊμαράκη - Κεντρική ΕικόναΟι τρεις γυναίκες της ζωής του προέδρου της ΝΔ και ο ρόλος τους στην εκλογική μάχη

Λέει φαρμακερές ατάκες. 

Ο λόγος του ξεφεύγει από τον συνηθισμένο, αστικό πολιτικό λόγο και γι’ αυτό κατάφερε να ξεχωρίσει. 

Λιτός στην προσωπική του ζωή, δεν προκαλεί στον δημόσιο βίο του και τους τελευταίους μήνες, οπότε και πρωταγωνιστεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, θύμισε ότι η πολιτική μπορεί να διέπεται και από άλλους όρους, πιο κατανοητούς...


Οι ψηφοφόροι της παράταξής του, πάντως, το εκτίμησαν δεόντως και οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές, καθώς, όπως ομολογούν οι πάντες, είναι ο ηγέτης που κατάφερε μετά από πολλά χρόνια να συσπειρώσει τη Δεξιά.
Ο λόγος για τον πρόεδρο της Ν.Δ., Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος δεν έχει μόνο ταλέντα και χαρίσματα, αλλά και τρεις μεγάλες αδυναμίες, που μπροστά τους είναι πραγματικά... αδύναμος. Την Ελίνα, τη Ρένα και την Ιωάννα. Τις γυναίκες της ζωής του. Τα κορίτσια του Βαγγέλη, που τον μετατρέπουν σε άλλο άνθρωπο, αλλά παράλληλα του δίνουν τη δύναμη να αγωνίζεται για τα ιδανικάπου πιστεύει. Οπως εξομολογήθηκε και ο ίδιος, του έδωσαν τη δύναμη, αλλά και την άδεια να παλέψει από τη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για την Ελλάδα και την παράταξη, γνωρίζοντας ότι θα στερηθούν για αρκετό καιρό πατέρα και σύζυγο.
Πηγή έμπνευσης, δύναμης και αυτοπεποίθησης για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι η οικογένειά του. Το παραδέχτηκε και ο ίδιος δημόσια, αν και σπάνια μιλάει για την προσωπική του ζωή, γνωρίζοντας ότι η πολιτική και η δημοσιότητα μπορούν να είναι… ανελέητες. Για αυτό προφανώς θέλει να προστατεύει τα πρόσωπα που βρίσκονται κοντά του.
Η Ελίνα Μεϊμαράκη, η μεγαλύτερη κόρη του προέδρου της Ν.Δ., αποτελεί όχι μόνο το καμάρι του, αλλά και έναν από τους πιο στενούς -ανεπίσημους βεβαίως- συνεργάτες του. Τη γνωρίσαμε πριν από λίγο καιρό, όταν η Ντόρα Μπακογιάννη απαθανάτισε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη σε μια χαλαρή στιγμή αγκαλιά μαζί της, λίγο μετά την ομιλία του στα Χανιά.
ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ
Η 27χρονη Ελίνα βρίσκεται πάντα κοντά στον πατέρα της και τον ακολουθεί σχεδόν σε κάθε περιοδεία του. Μελετάει τα βήματά του στην πολιτική από πολύ μικρή και αποτελεί τον συμβουλάτορά του. Σπούδασε Κοινωνιολογία και στη συνέχεια προχώρησε στο μεταπτυχιακό της στο Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία. Οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο της Ν.Δ. αναφέρουν ότι έχει εξελιχθεί στον ανεπίσημο συνεργάτη που εμπιστεύεται απόλυτα ο κ. Μεϊμαράκης σε ειδικά ζητήματα, αλλά και σε θέματα επικοινωνιακής τακτικής.
Ο πρόεδρος της ΝΔ με την κόρη του Ελίνα
Βέβαια, εκεί μετράει περισσότερο η γνώμη της μικρής του κόρης, της Ρένας, που ασχολείται με την επικοινωνία. Η Ρένα είναι η μεγάλη αδυναμία του προέδρου της Ν.Δ., αφού είναι και το… στερνοπούλι του. Σπουδάζει Επικοινωνία στο Deere και αυτό την κάνει πιο ειδική σε ζητήματα στρατηγικής.
Ελίνα και Ρένα δηλώνουν υπερήφανες όχι μόνο για την πορεία του Β. Μεϊμαράκη στην πολιτική, αλλά και για τη σχέση που κατάφερε να χτίσει μαζί τους, φροντίζοντας να είναι πάντα στο πλευρό τους, παρότι είχε πολλές υποχρεώσεις, αφού βρέθηκε σε σημαντικές κυβερνητικές θέσεις και κρίσιμα υπουργεία, ενώ υπήρξε και πρόεδρος της Βουλής.
Η Ρένα Μεϊμαράκη
Οι δύο αδερφές δεν επιδιώκουν τη δημοσιότητα. Αν και δεν κρύβουν ποτέ την ταυτότητά τους, δεν θέλουν να προκαλούν, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο που ο πατέρας τους ανέλαβε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Φροντίζουν να είναι στο πλευρό του και να τον εμψυχώνουν με κάθε τρόπο, να τον στηρίζουν και να του κάνουν συχνά αυστηρή κριτική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ατάκα της Ελίνας όταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συνάντησε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στην Κρήτη. Ο επίτιμος συμβούλεψε τον πρόεδρο της Ν.Δ. να μην επαναπαυτεί ούτε λεπτό και να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι και την τελευταία στιγμή, λέγοντας πάντα την αλήθεια. Η Ελίνα κοίταξε αυστηρά τον πατέρα της και του είπε: «Το άκουσες;».
Προφανώς, στις δύσκολες στιγμές, όταν η κούραση είναι μεγάλη, η Ελίνα είναι εκείνη που του δίνει δύναμη να συνεχίσει, ενώ απηχεί και τις απόψεις των νέων της ηλικίας της, που απαιτούν από τους πολιτικούς ειλικρίνεια και ευθύτητα.
«Καταφύγιο» στα δύσκολα η σύζυγός του, Ιωάννα Κολοκοτά
Πόσο εύκολα μπορεί ένας πολιτικός να είναι άψογος και στα κυβερνητικά του καθήκοντα και στις οικογενειακές του υποχρεώσεις; Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό μπορεί να είναι ακόμα και… ακατόρθωτο. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όμως, είχε την τύχη να έχει στο πλευρό του μια σύζυγο που φρόντιζε πάντα να υπάρχει απόλυτη ισορροπία στην οικογένειά τους, ακόμη και όταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έπρεπε να αφοσιωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στα κυβερνητικά του καθήκοντα.
Γι’ αυτό και οι μεγάλες αδυναμίες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι οι τρεις γυναίκες της ζωής του, που μαζί με τις αδερφές του, Βάσω και Λίλα, γίνονται πέντε! Η σύζυγός του, Ιωάννα Κολοκοτά, κόρη της πασίγνωστης ηθοποιού του ελληνικού κινηματογράφου Νίτσας Μαρούδα, είναι το «καταφύγιό» του, όπως δηλώνει και ο ίδιος. Εκείνη, από τη μεριά της, το απολαμβάνει αυτό με το χαρακτηριστικό, διακριτικό χαμόγελό της και την ηρεμία που την κάνει να ξεχωρίζει.
Η Ιωάννα Κολοκοτά στέκεται πάντα διακριτικά δίπλα στον κ. Μεϊμαράκη, ακολουθώντας τις πολιτικές επιλογές του και στηρίζοντάς τον στις αποφάσεις που λαμβάνει. Είναι ο άνθρωπος που για την οικογένεια Μεϊμαράκη αποτελεί την πηγή ηρεμίας, ψυχραιμίας, αλλά και έμπνευσης και δύναμης. Στοιχεία απαραίτητα τόσο για έναν δραστήριο πολιτικό και υποψήφιο ηγέτη της χώρας όσο και για τις δύο κόρες της, που φρόντισε να μεγαλώσουν σε ένα υγιές περιβάλλον και σε μια δεμένη οικογένεια, που ξέρει πώς να κερδίζει μάχες.
Της Στέλλας Νοβάκη 
Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: