Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015

Ο Τσίπρας απειλεί τους 32 «αντάρτες»: Θα συνεχίσω χωρίς εσάς

Ο Τσίπρας απειλεί τους 32 «αντάρτες»: Θα συνεχίσω χωρίς εσάς

Θα συνεχίσω και χωρίς εσάς είναι το μήνυμα του Πρωθυπουργού προς τους «αντάρτες» που καταψήφισαν το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Διαχωρίζοντας όσους είπαν «όχι» από εκείνους που δήλωσαν «παρών» ή απείχαν, ο Πρωθυπουργός, εξαπέλυσε μύδρους κατά των 32 διαφωνούντων από τους 110 του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν «Ναι».
Σύμφωνα με το μέγαρο Μαξίμου, στην απογευματινή σύσκεψη που είχε με συνεργάτες του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:
«Η επιλογή αυτή των συντρόφων μας, καθιστά ουσιαστικά έωλη τη στήριξη της πρώτης στην ιστορία του τόπου κυβέρνησης της αριστεράς» για να προσθέσει: «Πλέον είμαι αναγκασμένος να συνεχίσω μέχρι και την ολοκλήρωση της συμφωνίας, με κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μειοψηφικό αριθμό βουλευτών σε σχέση με το συνολικό αριθμό των 300 αντιπροσώπων».
Σε υψηλούς τόνους, ο Πρωθυπουργός επέκρινε δριμύτατα του βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας: «Προσωπικά δεν δύναμαι να επιτρέψω σε κανένα, μετά τα όσα πέρασα 6 μήνες, να θεωρεί ότι έχει ισχυρότερο δίλημμα συνείδησης έναντι των κοινών μας αρχών, αξιών, θέσεων και ιδεολογικών αναφορών» τόνισε.
Εκανε μάλιστα λόγο για επιλογή «που έρχεται σε σύγκρουση με τις αρχές της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης και σε μια κρίσιμη ώρα δημιουργεί ένα ανοιχτό τραύμα στο εσωτερικό μας».
Στη σύσκεψη ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, όπου, κατά την εκτίμησή του, «οι εναλλακτικές προτάσεις που θα μπορούσαν να κατατεθούν στη Σύνοδο Κορυφής δεν έδιναν διέξοδο στο εκβιαστικό δίλημμα που αντιμετωπίσαμε».

Οπως εξήγησε «κατόπιν τούτων ζήτησα από την ΚΟ και τον κάθε βουλευτή ξεχωριστά να τοποθετηθούν στο ερώτημα αν ο εκβιασμός είναι αληθινός ή πλαστός. Και ζήτησα να αποφασίσουμε μαζί, αν είναι πλαστός, όλοι να ψηφίσουμε ΟΧΙ. Αν, όμως, αποφανθούμε ότι είναι αληθινός, όλοι μαζί να μοιραστούμε την ευθύνη».
Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε επίσης ότι δεν υπήρξε εναλλακτική πρόταση:

«Το γεγονός ότι δεν εκφράστηκε ουσιαστική και τεκμηριωμένη αντίρρηση περί της αληθινής ισχύος του εκβιασμού, καθιστά την επιλογή 32 βουλευτών της ΚΟ να μη μοιραστούν την ευθύνη, τόσο με εμένα προσωπικά όσο και με τους υπόλοιπους 110 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ως μια επιλογή που έρχεται σε σύγκρουση με τις αρχές της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης και σε μια κρίσιμη ώρα δημιουργεί ένα ανοιχτό τραύμα στο εσωτερικό μας».
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: