Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Η… ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ! Μετράνε τα κουκιά του «ΟΧΙ» στη Βουλή – Πόσα τα βγάζουν – Ποιοι έχουν δηλώσει δημόσια ότι θα καταψηφίσουν…


Πανικός επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή της συμφωνίας των… Βρυξελλών.

Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που έχουν δηλώσει δημοσίως ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία, ενώ άλλοι καταφέρονται ανοιχτά κατά του Αλέξη Τσίπρα, στοιχεία που αποδεικνύον ότι το γυαλί έχει ραγίσει με αποτέλεσμα το ενδεχόμενο διάσπασης του κόμματος να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος… Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι διαρροές στο ΣΥΡΙΖΑ θα κυμανθούν από 30 έως 40…


Ποιοι διαφοροποιούνται
Εξάλλου, μετά τη διαφοροποίηση των στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας στη Βουλή κατά την τελευταία ψηφοφορία, η εσωκομματική αντιπολίτευση φαίνεται ότι επέλεξε το χρόνο της ρήξης με το Μαξίμου μετά τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής, που οδηγεί στο τρίτο Μνημόνιο. Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία ψηφοφορία το κόμμα της Κουμουνδούρου είχε ήδη 17 διαρροές, ενώ ακόμα 15 έχουν δηλώσει ότι παρ” όλο που ψήφισαν «ναι» στην πρόταση της κυβέρνησης, θα καταψηφίσουν τα μέτρα.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή «όχι» είχαν ψηφίσει η Ιωάννα Γαϊτάνη και η Ελένη Ψαρρέα, «παρών» είχαν πει οι Ζωή Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Λαπαβίτσας, Στάθης Λεουτσάκος, Αγλαΐα Κυρίτση, Γιάννης Σταθάς, Θανάσης Σκούμας, ενώ απόντες ήταν οι Γιάνης Βαρουφάκης, Ελένη Αυλωνίτου, Δημήτρης Κοδέλας, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ραχήλ Μακρή και Βασίλης Κυριακάκης.
Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας έχει προαναγγείλει μέσω facebook ότι θα παραιτηθεί, αφού όμως πρώτα ψηφίσει «όχι» στα μέτρα.
Ακόμη, η αντιπρόεδρος της Βουλής, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, δήλωσε σήμερα ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή, αλλά και ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί και να παραδώσει τη βουλευτική της έδρα.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ζερδελής, δεν άνοιξε τα χαρτιά του, αλλά ξεκαθάρισε ότι, ανεξάρτητα από το το θα ψηφίσει, δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα του.
Παράλληλα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σωτηρίου γνωστοποίησε την απόφαση της να καταψηφίσει το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή, ενώ την πρόθεση του να ψηφίσει «όχι» γνωστοποίησε και Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν παραδίδει την έδρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: