Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΓΙΟΥΝΚΕΡ! Αλέξη έλα επειγόντως στις Βρυξέλλες!

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στις Βρυξέλλες την Τετάρτη, έπειτα από πρόσκληση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλον Γιούνκερ.

Η συνάντηση των δύο ηγετών θα γίνει το βράδυ της Τετάρτης.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι δύο άνδρες είχαν... σήμερα επικοινωνία κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Γιούνκερ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συναντηθούν και να συζητήσουν την πρόταση της κυβέρνησης για μια συμφωνία με τους εταίρους.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πλευρά σύνταξε ένα σχέδιο συμφωνίας με τους πιστωτές της, το οποίο απέστειλε στις 11 το βράδυ της Δευτέρας.
Ο πρόεδρος του ΣΟΕ, Γιώργος Χουλιαράκης, προώθησε το κείμενο στους συνομιλητές του στο πλαίσιο του Brussels Group, ενώ η ελληνική πρόταση βρίσκεται και στα χέρια Ευρωπαίων ηγετών, καθώς και των επικεφαλής των θεσμών.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου τόνιζαν την Τρίτη πως το κείμενο που εστάλη αποτελεί αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που έχει γίνει το προηγούμενο διάστημα και πρόκειται, όπως σημείωναν χαρακτηριστικά, για «συμβολή της ελληνικής πλευράς στο πλαίσιο των πολιτικών της δυνατοτήτων».
Την ίδια ώρα οι δανειστές της Ελλάδας κατέληξαν στις αδρές γραμμές της συμφωνίας που θα προτείνουν στην ελληνική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις που διαρκούν τέσσερις μήνες, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Το κείμενο “καλύπτει όλες τις πολιτικές-κλειδιά και αντανακλά τις συζητήσεις των τελευταίων εβδομάδων. Θα συζητηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα αύριο Τετάρτη», είπε ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ.
Ένας δεύτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωσε ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα ενημερώσουν τον κ. Τσίπρα τηλεφωνικά για την πρόταση εντός ωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: