Μεγάλη είναι η ένταση στον Σύριζα και στο εσωτερικό της κυβέρνησης απο τις απαιτήσεις των δανειστών. 

Πολλοί υπουργοί, βουλευτές και στελέχη του κόμματος με δηλώσεις τους ξεκαθαρίζουν ότι μια τέτοια συμφωνία δεν γίνεται αποδεκτή μεταξύ αυτών πρωτοκλασάτα στελέχη όπως οι  Σκουρλέτης, Λαφαζάνης, Στρατούλης, Βούτσης, Δρίτσας...

Ο Αλέξης Τσίπρας που βρίσκεται στην Αθήνα για λίγες ώρες μιας και αναχωρεί πάλι αύριο για τις Βρυξέλλες οπου θα έχει νέα συνάντηση με τους Γιουνκερ και Νταισελμπλουμ, αναμένεται να ενημερώσει όλα τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, Κυβερνητικό Συμβούλιο, Κοινοβουλευτική Ομάδα, και την Πολιτική Γραμματεία για τις τελευταίες εξελίξεις, τις απαιτήσεις των δανειστών και τις προθέσεις της Ελληνικής κυβέρνησης.Σε όσες συνεδριάσεις δεν πάει θα τον εκπροσωπήσουν τα κυβερνητικά στελέχη που τον συνόδευαν στις Βρυξέλλες.
Το μέτωπο του ΟΧΙ
Με τον πιο ηχηρό τρόπο οι υπουργοί Δημήτρης Στρατούλης, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Πάνος Σκουρλέτης ξεκαθάρισαν πως συμφωνία που περιλαμβάνει τα μέτρα φωτιά της πεντασέλιδης πρότασης των εταίρων και θα προσθέτει νέα βάρη, δεν θα περάσει.
Ο Πάνος Σκουρλέτης μίλησε για ακήρυχτο πόλεμο που γίνεται με όλα τα μέσα που διαθέτει ο σύγχρονος καπιταλισμός και τόνισε κότι δεν θα υπάρξει συμφωνία που θα προσθέσει νέα βάρη στον Ελληνικό λαό.
Στο Μέτωπο του Οχι και οι Δημήτρης Στρατούλης, Θοδωρής Δρίτσας, ο Νικος Βούτσης, η Ραχήλ Μακρή, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος. Με νέο κείμενο του ο ιστότοπος Iskra, που πρόσκειται στην Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη καταφέρεται εναντίον της συμφωνίας που διαφαίνεται στον ορίζοντα. Στο κείμενο υπογραμμίζεται ότι μόνη λύση είναι η στάση πληρωμών και η ρήξη με τους δανειστές. Ολόκληρο το κείμενο έχει ώς εξής: 
«Οι εξελίξεις στο επίπεδο των διαπραγματεύσεων αποδεικνύουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι οι λεγόμενοι «Θεσμοί» επιδιώκουν συμφωνία – ολετήρα για τον ελληνικό λαό και τη χώρα, αμετακίνητοι στη λογική του νεοφιλελεύθερου μοντέλου λιτότητας.
Εργασιακός-ασφαλιστικός «Μεσαίωνας», ιδιωτικοποιήσεις, αυξήσεις σε φως, νερό, τηλέφωνο
Υψηλότατα πρωτογενή πλεονάσματα, με βάση τα οποία τα ζητούν νέα μέτρα – «φωτιά» ύψους 3 δισ. ευρώ φέτος, δραστικές περικοπές στις δαπάνες για το συνταξιοδοτικό σύστημα και καμία ανατροπή των μέτρων που έχουν αποφασιστεί για ασφαλιστικό και εργασιακά είναι οι βασικοί άξονες της πρότασης των «θεσμών» που δρουν σύμφωνα με τα συμφέροντα των δανειστών προς την κυβέρνηση. 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο η πρόταση περιλαμβάνει :
1. Πρωτογενή πλεονάσματα: 1% για το 2015, 2% του ΑΕΠ το 2016, 3% του ΑΕΠ το 2017 και 3,5% του ΑΕΠ το 2018. Αν και είναι χαμηλότερα από τους στόχους που υπήρχαν στο Μνημόνιο (3% το 2015, 4,5% το 2016 και το 2017 και 4,2% του ΑΕΠ το 2018), είναι υψηλότερα από αυτά που προτείνει η Αθήνα (0,6% του ΑΕΠ φέτος, 1,5% του ΑΕΠ το 2016). Επί της ουσίας, για να επιτευχθούν οι στόχοι που προτείνουν οι δανειστές, απαιτούνται νέα μέτρα ύψους 3 δισ. για φέτος.
2. ΦΠΑ: Να υπάρχουν δύο συντελεστές, 11% και 23%. Στο 11% θα υπάγονται φάρμακα, τρόφιμα και ξενοδοχεία, ενώ στο 23% όλα τα υπόλοιπα προϊόντα συμπεριλαμβανομένων και των τιμολογίων των πρώην ΔΕΚΟ (ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ-ΟΤΕ). Η κυβέρνηση, σύμφωνα με την πρόταση των «Θεσμών» θα κληθεί να επιλέξει ποιες κατηγορίες τροφίμων θα υπαχθούν στο 23%. Υπενθυμίζεται ότι οι «εταίροι» (sic) έχουν ζητήσει από τις αλλαγές στον ΦΠΑ να αυξηθούν τα έσοδα κατά 1,8 δισ. ευρώ.
3. Ασφαλιστικό: Παραμένει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και θέλουν κατάργηση του ΕΚΑΣ. Επίσης, η Ελλάδα από τον Ιούλιο θα πρέπει να αυξήσει τον περιορισμό των δαπανών του συνταξιοδοτικού συστήματος από 0,25% του ΑΕΠ σε 0,5% του ΑΕΠ (περικοπή περίπου 450 εκατ. ευρώ) και να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση 1% του ΑΕΠ το 2016 (άλλο 1,8 δισ. ευρώ). Κάτι το οποίο αν υιοθετηθεί οδηγεί σε μειώσεις στις συντάξεις.
4. Εργασιακό: Να σταματήσει κάθε ανατροπή μνημονιακών νόμων και να μην προχωρήσει η αύξηση του κατώτατου μισθού.
5. Ιδιωτικοποιήσεις: Να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, της «μικρής ΔΕΗ» και να συνεχιστούν οι ιδιωτικοποιήσεις του Ελληνικού και των περιφερειακών αεροδρομίων.
6. Εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ: Να συνεχιστούν οι "μεταρρυθμίσεις" από την πρώτη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.
7. Ρύθμιση για 100 δόσεις: Να επανεξεταστεί η ρύθμιση.
8. Στην πρόταση των δανειστών δεν υπάρχει αναφορά για το θέμα διαγραφής ή απομείωσης του ελληνικού χρέους.
Αποδεικνύεται , πλέον, ότι οι «εταίροι» και δανειστές δεν ενδιαφέρονται καν για ένα έντιμο συμβιβασμό και επιδιώκουν να μας οδηγήσουν σε πλήρη υποταγή.
Μια τέτοιου είδους συμφωνία δεν μπορεί να προχωρήσει και δεν μπορεί καν να αποτελέσει βάση συζήτησης.
Θα σήμαινε, δε, πλήρη ακύρωση της πολιτικής ισχύος της κυβέρνησης και της λαϊκής εντολής που πήρε στις 25 Ιανουαρίου για ακύρωση μνημονίων και λιτότητας.
Πλέον, η ρήξη έχει καταστεί η αναγκαία λύση.
Η λύση, λοιπόν, είναι στάση πληρωμών προς τους δανειστές και ρήξη αλλά με προετοιμασία και καλά ενημερωμένο το λαό, ο οποίος θα βρίσκεται στο προσκήνιο.
Η άμεση περαιτέρω επεξεργασία και προβολή εναλλακτικών λύσεων στη χρηματοδότηση Ε.Ε.-ΕΚΤ-ΔΝΤ μπορεί να σπάσει το φόβο που συστηματικά καλλιεργείται από τις εγχώριες και ξένες πολιτικο-οικονομικές ελίτ ότι δήθεν δεν υπάρχει ζωή για τη χώρα και τον ελληνικό λαό σε περίπτωση ρήξης με τους δανειστές.
Η κυβέρνηση θα επιδείξει αυξημένη αντίσταση απέναντι στις εντεινόμενες απειλές, αποκρούοντας τους εκβιασμούς και τις πιέσεις να βάλει στο «ψυγείο» το ριζοσπαστικό της πρόγραμμα.
Μια συμφωνία με τους «θεσμούς» ή θα είναι συμβατή με το κυβερνητικό πρόγραμμα ή δεν μπορεί να υπάρξει και σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα υπάρξει!».