Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Γιατί ξαφνικά το βούτυρο στον καφέ έγινε μόδα; Κάνει καλό στην υγεία;

butter.jpg3
Σε όλους μας αρέσει να απολαμβάνουμε ένα φλιτζάνι καφέ. 
Ωστόσο, η τελευταία τάση της μόδας μπορεί να σας εκπλήξει. 
Αντί για κρέμα ή ζάχαρη, πολλοί προτιμούν να προσθέτουν βούτυρο και ισχυρίζονται ότι είναι το νοστιμότερο πράγμα που δοκίμασαν ποτέ. Άλλοι είναι επιφυλακτικοί, καθώς πιστεύουν ότι το βούτυρο δεν είναι ιδιαίτερα υγιεινό προϊόν. Δεν είναι όμως όλες οι μάρκες βλαβερές για την υγεία μας. 
Για να είμαστε πιο ακριβείς, το βούτυρο που προέρχεται από ζώα που τρέφονται μόνο με χόρτο είναι το μόνο είδος που πρέπει να χρησιμοποιείτε. 
Όμως έχετε ποτέ σκεφτεί να χρησιμοποιήσετε βούτυρο από ζώα που τρέφονται με χόρτο;


Οι αγελάδες τρέφονται συνήθως με σόγια ή καλαμπόκι. Είναι εξαιρετικά φθηνά προϊόντα, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι οι αγελάδες δεν πρέπει να τρέφονται με αυτά. Ακόμα χειρότερα, δεν μπορούν να χωνευτούν σωστά, γεγονός που κάνει το γάλα τους να περιέχει λίπη που δεν κάνουν καλό στο σώμα σας.

Οι αγελάδες που τρέφονται με χόρτο δίνουν το καλύτερο γάλα και κρέας, καθώς και το καλύτερο βούτυρο. 
Διαβάστε 5 λόγους για να ξεκινήσετε να προσθέτετε βούτυρο στον καφέ σας ή να το χρησιμοποιήσετε όπως εσείς προτιμάτε:

butter1. Το συγκεκριμένο βούτυρο είναι το μόνο που περιέχει ωφέλιμα λίπη τα οποία ρυθμίζουν τη χοληστερίνη και δεν την αυξάνουν. 

Διαθέτει την καλύτερη αναλογία των ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρών, που είναι γνωστά για τη μείωση του σωματικού λίπους αλλά και καλή πηγή βιταμίνης Κ. Όπως φαίνεται από πολλές μελέτες, όλα αυτά το καθιστούν σημαντικό για τη μείωση καρδιαγγειακών παθήσεων.

2. Το βούτυρο από ζώα που τρέφονται με χόρτο περιέχει υγιεινά λιπαρά για τον εγκέφαλο και το σώμα βοηθώντας τη σωστή δημιουργία των κυτταρικών τοιχωμάτων ή των μεμβρανών και των ορμονών. 
Το βουτυρικό οξύ είναι ένα λιπαρό οξύ μικρής αλυσίδας και κάποτε θεωρούνταν βλαβερό για την ανθρώπινη υγεία. Σήμερα όμως συνδέεται με την πρόληψη των νευροεκφυλιστικών ασθενειών και την αύξηση της ενέργειας. Είναι αντιφλεγμονώδες και αποτρέπει την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων.
butter.jpg43. Καταναλώστε το κάθε πρωί για να κάνετε το σώμα σας να καίει λίπος όλη την ημέρα. 
Το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ που περιέχεται σε αυτό το βούτυρο μειώνει το λίπος του σώματος, ειδικά σε άτομα που έχουν πρόβλημα με την παχυσαρκία.

4. Αυτός ο «προστατευτικός» καφές παρέχει ενέργεια και αυξάνει τις γνωστικές λειτουργίες. 
Μπορείτε να απολαύσετε τα αποτελέσματα για 6 ώρες, χωρίς να μπλοκάρετε καθόλου. Όταν συνδυάζεται με υγιεινά λίπη από έλαιο καρύδας, το ρόφημα παράγει κετόνες οι οποίοι δημιουργούνται όταν το σώμα παράγει ενέργεια από το λίπος κι όχι από υδατάνθρακες.
5. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο στον καφέ σας και αντικαταστήστε το πρωινό σας γεύμα. 
Αυτή είναι μια γρήγορη εναλλακτική λύση για όσους βρίσκονται εν κινήσει. Θα σας παρέχει ωφέλιμα λιπαρά και θερμίδες και κατ’ επέκταση ένα μείγμα που θα σας κάνει να έχετε υψηλότερη απόδοση σε σύγκριση με άλλες πηγές υδατανθράκων όπως η βρώμη.

Όταν προσθέτετε βούτυρο στον καφέ σας φτιάχνετε το πιο νόστιμο κρεμώδες ρόφημα το οποίο ενεργοποιεί το σώμα σας και μπορείτε να διαπιστώσετε τα αποτελέσματα.

invitromagazine
tokentro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: