Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Bloomberg και Reuters προειδοποιούν: Αν δεν υπογράψετε τρίτο μνημόνιο πάτε για «κραχ»

    Phil Ipparis / SOOC
  • Σοκαριστικές αναφορές από δύο κορυφαία διεθνή πρακτορεία
  • Προειδοποιούν την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές
  • Τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας, θα εξαντληθούν μέχρι τα μέσα του χρόνου
  • Κινδυνεύετε με οικονομική κατάρρευση αν δεν πάρετε νέο δάνειο
  • Η Κομισιόν μελετά τρίτο μνημόνιο μέσω εξάμηνης παράτασης

Ψυχρολουσία για την όποια ελληνική κυβέρνηση προκύψει στις 25 Ιανουαρίου, είναι οι προειδοποιήσεις που επιφυλάσσουν για το μέλλον δύο κορυφαία πρακτορεία ειδήσεων.
Σύμφωνα με τον Bloomberg αν η Ελλάδα δεν... καταλήξει σε συμφωνία για νέα βοήθεια μέχρι τον Ιούνιο κινδυνεύει με νέο «κραχ» ενώ κατά το Reuters, η Κομοσιόν μελετά τρίτο πακέτο βοηθείας μέσω εξάμηνης παράτασης.
Bloomberg: Συμφωνία μέχρι τον Ιούνιο αλλιώς... κατάρρευση
Tο Bloomberg υπενθυμίζει πως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2015 λήγουν δύο ελληνικά ομόλογα συνολικής αξίας ύψους 6,7 δισ. Ευρώ. Επικαλούμενο δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους τονίζει πως η Ελλάδα κινδυνεύει με οικονομική κατάρρευση, αν μέχρι τον Ιούνιο δεν υπάρχει συμφωνία για νέα βοήθεια και πως τα ταμειακά της διαθέσιμα θα εξαντληθούν μέχρι τα μέσα του χρόνου.
«Ως αποτέλεσμα, η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί άμεσα μετά τις εκλογές για να διαπραγματευτεί μια παράταση του προγράμματος βοήθειας αλλά και μια  ελάφρυνση του χρέους», δήλωσαν στο πρακτορείο οι αξιωματούχοι, οι οποίοι θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.
Το υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας απέφυγε να σχολιάσει τις παραπάνω δηλώσεις.
Reuters: «Εξετάζεται τρίτο δάνειο»
Σύμφωνα με το Reuters, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει για την Ελλάδα τρίτο πακέτο βοήθειας, μέσω εξάμηνης παράτασης του μνημονίου. Αξιωματούχοι της Κομισιόν, αποκάλυψαν στο πρακτορείο πως οι Βρυξέλλες εξετάζουν την παράταση του υπάρχοντος προγράμματος έως και έξι μήνες, προκειμένου να υπάρξει περιθώριο διαπραγμάτευσης με τη νέα κυβέρνηση.
«Θα υπάρξει επέκταση του προγράμματος και μετά τον Φεβρουάριο, είναι αναπόφευκτο» προεξοφλούν οι εν λόγω αξιωματούχοι. Επιπλέον υποστηρίζουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για την χορήγηση προληπτικής πιστωτικής στήριξης στην Ελλάδα.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: