Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Οι 15 λόγοι που…αποθεώνουμε τον ΓΑΠ !

Φαντάζομαι ότι οι περισσότερο Έλληνες ένιωσαν ρίγη συγκίνησης προχθές που ανακοινώθηκε τον νέο κόμμα του Γιώργου-Τζέφρυ Παπανδρέου «κίνημα δημοκρατών σοσιαλιστών» 
Και όχι άδικα αφού οι περισσότεροι Έλληνες υποκλινόμαστε στο πολιτικό του μεγαλείο και επί 3 χρόνια λαχταρούσαμε τη στιγμή που θα ξαναγυρίσει να ολοκληρώσει το έργο του που άφησε στη μέση ! 
Πιο κάτω παραθέτω 15 από τους λόγους για τους οποίους αποθεώνω κι’εγώ απ’την πλευρά μου-ως ένας ταπεινός Έλλην πολίτης μπλόγκερ-αυτόν τον ογκόλιθο της πολιτικής που ακούει στο όνομα Παπανδρέου (ΓΑΠ) !!....

1)     Γιατί ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα που μίλησε για συμμετοχική δημοκρατία και πράσινη ανάπτυξη, έστω κι’αν δεν ήξερε τι σημαίνουν αυτά !
2)     Γιατί αποτόλμησε να φτιάξει την αλυσίδα ποδηλάτου ενώ το ποδήλατο ήταν εν κινήσει,  παθαίνοντας μόνο ένα μικροτραυματισμό !
3)     Γιατί είναι ο πιο ευγενικός πολιτικός χαιρετώντας άδεια αυτοκίνητα ή ακόμη και φιλάθλους που κάποτε του πετούσαν μπουκάλια στην Τουρκία !
4)     Γιατί ήταν ο πρώτος αρχηγός κόμματος που σε συνέδριο το κόμματος του πετούσαν σαΐτες και του έριχναν χριστοπαναγίες και αυτός διατήρησε την ψυχραιμία του !
5)     Γιατί ξέρει καλά ότι ο Έλληνας γουστάρει παραμύθι και του έλεγε προεκλογικά «λεφτά υπάρχουν» παίρνοντας 40% ! Σήμερα ο αδαής Τσίπρας απλά τον αντιγράφει…
6)     Γιατί με δυο τρεις προτάσεις του και μόνο (ναυάγιο,τιτανικός κλπ.)είχε τον τρόπο να ανεβάζει τα Ελληνικά spread και να τρομοκρατεί και την Ευρώπη με την κρίση χρέους !
7)     Γιατί κατά τη διάρκεια της κρίσης εμπνεύστηκε μεγαλοφυείς φράσεις όπως «πιστόλι πάνω στο τραπέζι» και «βαθύ λαρύγγι» για να δείξει στους…κουτόφραγκους ότι η Ελλαδάρα μας  δεν έχει μεγάλο πρόβλημα και δεν μασάει !
8)     Γιατί ήταν ο πρώτος που έβγαλε τόσο βαρυσήμαντο διάγγελμα από νησί (Καστελόριζο) δίπλα από ένα ειδυλλιακό,σουρεαλιστικό  τοπίο με θάλασσα,βαρκάρηδες και χταπόδια !
9)     Γιατί ήταν ο πρώτος που πειραματίστηκε να φυτέψει ένα δεντράκι μαζί με τη γλάστρα του,αλλά το πείραμά του δεν εκτιμήθηκε δεόντως από το λαό !
10)Γιατί με το δημοψήφισμα που ανακοίνωσε το 2011 κατάφερε από μόνος του να ρίξει όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου και να αναστατώσει τις αγορές !
11)Γιατί έκανε τον Νικολά Σαρκοζί (με το δημοψήφισμα) να τσαλακώσει το σοβαρό προφίλ του και να τον αποκαλέσει «τρελό,καταθληπτικό και μαλάκα» και την Άγκελα Μέρκελ ( με τις διαπραγματεύσεις για το PSI) να βάλει τα κλάματα, βγάζοντας στο λαό και την ανθρώπινη πλευρά της !
12) Γιατί τρέλανε και τους μισητούς σ’εμένα Ρωσοκινέζους, πρώτα υπέρ τους και μετά εναντίον τους και ματαιώνοντας και τις Κινέζικες επενδύσεις που ήταν να φέρει !
13)Γιατί το καλοκαίρι του 2011 κορόιδεψε όλα τα κόμματα, εκδότες και δημοσιογράφους διαρρέοντας ότι παραιτείται και τελικώς συνέχισε !
14) Γιατί πληρωνόταν για να κάνει σεμινάρια στους αδαείς Αμερικανούς για το πώς μπορείτε να σώσετε μια χώρα από τη χρεοκοπία  και βγήκε και φόρα παρτίδα στο CNN να τους δώσει τα φώτα του λέγοντας πως και αυτοί πρέπει να κάνουν δημοψήφισμα !
15) Τέλος γιατί είναι ο πρώτος πολιτικός ηγέτης που μίλησε με στίχους Φοίβου (έχει ο καιρός  γυρίσματα) κάτι που σημαίνει ότι μιλάει στην καρδιά του λαού !   

Και για να σοβαρευτούμε λίγο,κανείς δεν ξέρεις προς το παρών αν κάποια οργανωμένα συμφέροντα κρύβονται από πίσω του και ποια είναι αυτά ή αν το νέο κόμμα του είναι ένα καπρίτσιο εξουσιομανίας. Αν προσπαθήσει να βγει αριστερότερα του ΠΑΣΟΚ (που κάτι τέτοιο νομίζω ότι διαφαίνεται), είτε είναι βαλτός από την κυβέρνηση για να κόψει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε βαλτός από Ρωσία και ανατολικούς διαπλεκόμενους για να ελέγχουν ένα ακόμα καθεστωτικό κόμμα στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση ελάχιστα έχει να προσφέρει στον πολιτικό κόσμο και στην Ελλάδα…

Τέλος μου έκανε μεγάλη εντύπωση που ο ΓΑΠ στην ομιλία του για την ίδρυση του κόμματος κύρηξε ως ιδεολογικό εχθρό του κόμματος τον νεοφιλελευθερισμό και όχι το φασισμό,την αριστερά, το λαϊκισμό ή οτιδήποτε άλλο. Και το ερώτημα είναι γιατί οι δικές μας ιδέες είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του πολιτικού καθεστώτος, εφόσον ποτέ δεν ήρθαν στην Ελλάδα και κομματικά είναι σε πολύ μικρά ποσοστά ; Τόσο πολύ τις τρέμουν και τις μισούν ; Δηλαδή ο ΓΑΠ και οι όμοιοι τουαντιφιλελεύθεροι πολιτικοί (Καραμανλής ο χοντρός ,Α.Παπανδρέου κα.)κατέστρεψαν την Ελλάδα αλλά φταίει ο νεοφιλελευθερισμός !! Τι δεν καταλαβαίνεις ;
Ε,τότε αφού εμείς είμαστε το πρόβλημα διώξτε μας από τη χώρα για να σωθεί η Ελλάδα !

Δεν υπάρχουν σχόλια: