Πάνω από 400 πολίτες έσπευσαν να υποδεχτούν τον Καραμανλή και μάλιστα χωρίς να γίνει καμία κινητοποίηση, φωνάζοντας "ήρθε η ώρα του Καραμανλή", "είσαι ο πρόεδρος της καρδιάς μας" κ.ά., ωστόσο την παράσταση έκλεψε το ποντιακό δίστιχο με το οποίο ο Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, περιφερειακός σύμβουλος Ημαθίας της «Αλληλεγγύης», υποδέχτηκε τον πρώην πρωθυπουργό. 
«Πάντα να είσαι ‘συ γερός να χάρεσαι τα χρόνια σ’ και έρθεν τώρα η ώρα του Καραμανλή».
Να σημειωθεί ότι κατά την συνάντηση του Κώστα Καραμανλή και του Απόστολου Τζιτζικώστα, ο Περιφερειάρχης, παραχώρησε στον Κ. Καραμανλή την πολυθρόνα στην οποία κάθεται πάντα στις εθιμοτυπικές συναντήσεις που πραγματοποιούνται στο γραφείο του.
Ακολούθησε συνάντηση με τους αντιπεριφερειάρχες, ενώ ο εκπρόσωπος των τευτλοπαραγωγών ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για το πρόβλημα με τις αποζημιώσεις τους και τις εξελίξεις στην ΕΒΖ, όπως έκανε και στο χτεσινό περιφερειακό συμβούλιο, όπου ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ανέλαβε πρωτοβουλία επίλυσης.
Κατά την αποχώρησή του ο πρώην πρωθυπουργός, μπαίνοντας στο αυτοκίνητό του για να φύγει απευθύνθηκε στον περιφερειάρχη και του είπε: «Ευχαριστώ για όλα».
Σημειώνεται ότι η επίσκεψη του κ. Καραμανλή στον κ. Τζιτζικώστα είναι η πρώτη θεσμική επίσκεψη του πρώην Πρωθυπουργού από το 2009.