Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Με την πλάτη στον τοίχο ο κ. Τσίπρας

Πρωτοχρονιάτικος «μποναμάς» για τον κ. Τσίπρα είναι να βρεθούν οι 180 (πράγμα που δεν αποκλείω καθόλου) ώστε η δοκιμασία του 2015 να περάσει στον κ. Σαμαρά και στην (κατά τα άλλα ορθή) πολιτική του πρωτοβουλία. Γιατί η πιθανότατη λαϊκή «δωροεπιταγή» κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν εξαργυρώνεται ούτε από δανειστές ούτε στις αγορές. Η δε έξοδος από την ΟΝΕ δεν είναι κάτι που τρώγεται...

Είναι μέγα λάθος να περάσει απαρατήρητο ότι οι δανειστές έδειξαν με τον χειρότερο τρόπο τα δόντια τους… στον κ. Σαμαρά το τελευταίο δίμηνο. Οι δε αγορές με το λίγο καρότο και πολύ μαστίγιο... (το τελευταίο 48ωρο) αφήνουν ανοικτό το παράθυρο του δικού τους Plan B.
Εμείς ας καταλάβουμε από σήμερα ότι τα πανηγύρια της όποιας πιθανής εκλογικής νίκης δεν θα κρατήσουν ούτε ώρες.
Πρωί- πρωί ο εκλεγμένος πρωθυπουργός πρέπει να πάει ή στους δανειστές ή στις αγορές και να φέρει λεφτά. Πολλά λεφτά.
Διαφορετικά ούτε ο κορβανάς, ούτε οι Τράπεζες θα μπορέσουν να καλύψουν τα κενά των δανειακών υποχρεώσεων αφού πρόκειται να σκίσουμε τα μνημόνια, να σπάσουμε τα μούτρα της Μέρκελ. Και να φτύσουμε τις αγορές.
Καλό είναι επίσης να σημειώσουμε εδώ ότι ούτε δανειστές ούτε οι αγορές θα αρκεστούν στα όποια ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμη και στην υπόσχεση του νικητή των εκλογών ακόμη και για συγκρότηση κυβέρνησης όλων των κομμάτων ως έκτακτη εθνική ανάγκη.
Άρα ως πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας θα καταλάβει από το επόμενο πρωί ότι τον έχουν βάλει με την πλάτη στον τοίχο και του δείχνουν έξοδο από την ΟΝΕ, (με δική του βέβαια πρωτοβουλία) και βόλεμα της οικονομίας στην δραχμή.

Όμως δεν θα είναι μόνο οι δανειστές και οι αγορές που «δεν μασάνε». Είναι και οι ιθαγενείς της χώρας που τον ψήφισαν πέρα από τις πλατφόρμες και τους γραφικούς οπαδούς της Αλβανίας του Χότζα.
Είναι οι πασόκοι που κουβαλάνε μαζί με την ψήφο τους και την γνωστή νοοτροπία του «...πάρτα όλα» σερνόμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους όποιους των ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ που επίσης δεν «ερωτεύθηκαν» τον Τσίπρα.


Οι γνωστοί πολύχρωμοι του δημοκρατικού τόξου... που τους είναι αδύνατον να ζήσουν σε μια Ελλάδα της δουλειάς, της προκοπής, των επενδύσεων, του ιδιωτικού τομέα, της ανταγωνιστικής οικονομίας και του μικρού κράτους.

Υπολογίζουν μόνο στο κράτος και να μερικά από αυτά που υπολογίζουν:

Ότι θα κρατήσουν τις μπάζες που έχουν κάνει από τις κυβερνήσεις δικομματισμού του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αφού ο Τσίπρας έχει υποσχεθεί κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων των μνημονίου και άρα χαρατσιών και φόρων όπως ο ΕΝΦΙΑ.

Ότι θα επανακρατικοποιηθεί ο ΟΤΕ (όπως υπόσχεται ο Στρατούλης) και άρα με τα κόκκινα σημειώματα της κλαδικής θα πιάσουν πάλι τα πόστα τώρα που ο Οργανισμός βγάζει και κέρδη.

Ότι η ΔΕΗ, η ΔΕΠΑ και οι Εταιρίες Παροχής Αερίου θα μείνουν στο κράτος και άρα οι ορδές των μπολσεβίκων θα βολευτούν κάτω από ομπρέλες τύπου Φωτόπουλου.

Ότι θα λειτουργήσει και πάλι η «Ολυμπιακή» με συντρόφους και συντρόφισσες που θα φροντίζουν πόρτες και παράθυρα μπας και στριμωχθεί πράσινος ή γαλάζιος κατά λάθος.

Ότι θα πάρουν στα χέρια τους την ΛΑΡΚΟ, τον χρυσό στις Σκουριές, και τις αμυντικές βιομηχανίες για να τις γεμίσουν συντρόφους να κρατάνε τα μπόσικα της επανάστασης...

Ότι θα χωθούν στην Αναπτυξιακή Τράπεζα (την εξήγγειλε προχθές ο ίδιος ο κ. Τσίπρας) και θα εξασφαλίσουν αιώνια τεμπελιά στον Τραπεζικό τομέα που θα κρατικοποιηθεί.

Ότι θα παραλάβουν και πάλι το κράτος στο σύνολό του αφού σύμφωνα με τον Τσίπρα θα καταργηθεί το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Ότι θα αναλάβουν έργο στον Τουρισμό αφού θα επανεξεταστούν όλες οι συμβάσεις παραχωρήσεων γης για την ανοικοδόμηση τουριστικών συγκροτημάτων.

Ότι θα κατακτήσουν δικαιωματικά τον καινούργιο Κρατικό Οργανισμό Παροχής Ακτοπλοϊκών υπηρεσιών (αναγγέλθηκε επίσης προχθές από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα) «...ενάντια στις μονοπωλιακές τάσεις στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και στα φαινόμενα εναρμονισμένων πρακτικών...».

Ότι θα χαρούν την επιστροφή του μισθού στα 750 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα και την επαναφορά μισθών και επιδομάτων του 2008 στον κρατικό.


Αυτά περιμένουν οι ψηφοφόροι του κ. Τσίπρα γιατί αυτά τους έχει υποσχεθεί με το δικό του στόμα. 
Τι μένει να τους πει; 
Πρώτον εκτός από λεφτά, τώρα δεν υπάρχουν και δανεικά. 
Και δεύτερον πως για να τα καταφέρει μένει μόνο η λύση της δραχμής αφού ως εθνικά υπερήφανος θα σπάσει τα μούτρα των δανειστών. 
Και παρέα με τον κ. Λαφαζάνη θα κάνουν τις αγορές να τρέμουν απειλώντας τους… ότι η Ελλάδα θα φύγει από την ΟΝΕ.

Του Γιώργου Κράλογλου
George.kraloglou@capital.gr

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: