Ο Αλέξης Τσίπρας στο τέλος της συνάντησης που είχε με...
τον Πατριάρχη των Σέρβων, του έκανε δώρο μία ξύστρα αρχαίων αθλητών, αντίγραφο από το Μουσείο Μπενάκη. Ενδιαφέρον είναι ότι το δώρο αυτό προορίζονταν για τον πρόεδρο της Σερβίας με τον οποίο συναντήθηκε λίγο νωρίτερα και στον οποίο δώρισε ένα κηροπήγιο που έπρεπε να δοθεί στον προκαθήμενο της σερβικής εκκλησίας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε στον Πατριάρχη Ειρηναίο το λάθος που έγινε με την επισήμανση ότι το δώρο που έλαβε είναι μεγαλύτερης αξίας από εκείνο που - κατά λάθος - έλαβε ο πρόεδρος της χώρας. Ο κ. Ειρηναίος δήλωσε ικανοποιημένος από το δώρο σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Πόσο μάλλον αφού είναι καλύτερο από του προέδρου».
Κατά τη συνάντηση με τον κ. Νίκολιτς ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε την ευρωπαϊκή πορεία των δυτικών Βαλκανίων υπογραμμίζοντας τη σημασία συντονισμού των προσπαθειών για μία Ευρώπη των πολιτών που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές κοινωνικές ανάγκες. Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη προσήλωσης στο διεθνές δίκαιο, στην αρχή ειρηνικής επίλυσης των διαφορών και στο σεβασμό της αρχής καλής γειτονίας για την αντιμετώπιση του εθνικισμού που αναζωπυρώνεται στην περιοχή. 
Ο κ. Τσίπρας ενημερώνοντας τον πρόεδρο της Σερβίας για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα τόνισε ότι τα μέτρα που επιβάλλονται από την Ευρώπη είναι δυσβάσταχτα για τον ελληνικό λαό. Στην επισήμανση αυτή ο κ. Νίκολιτς απάντησε με τη φράση: «Εσείς είστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δυστυχώς! Εμείς προσπαθούμε να ενταχθούμε και δεν τα καταφέρνουμε, πάλι δυστυχώς!».