Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΜΗΠΩΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ;

pasokΓΙΩΡΓΟΣ ΕΔΩ… ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΚΕΙ… ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;

Δυναμική επανεμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου, βλέπουμε να συντελείται τις τελευταίες ημέρες.Νεολαίοι αυτοαποκαλούμενοι ως ομάδα «Δίκτυο αυτοοργάνωσης» ετοιμάζονται https://www.youtube.com/watch?v=4E7ySWALS-M, ο Γιώργος στέλνει επιστολές, ο Πετσάλνικος, ο Σαχινίδης, ο Μωραΐτης, ο Ραγκούσης κάνουν δηλώσεις επαναφοράς, και άλλα πολλά, φαιδρά και ευτράπελα κατ’ εμέ.

Άλλοι πάλι, στο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου τον κατηγορούν, λες και δεν είναι οι ίδιοι που ήταν κλακαδόροι του Γιώργου, λες και δεν ήταν στο ίδιο ΠΑΣΟΚ που οδήγησε τη χώρα στα βράχια και στα δόντια του ΔΝΤ!!! ...

Ας γυρίσουμε όμως το ημερολόγιο ακριβώς τρία (3) χρόνια πίσω, να δούμε τα γεγονότα της περιόδου εκείνης, Οκτώβρη-Νοέμβρη 2011 και να φρεσκάρουμε τις μνήμες ορισμένων αυτόκλητων σωτήρων.

Στις 31 Οκτωβρίου 2011 ο Γιώργος Παπανδρέου εξαγγέλλει από το βήμα της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας δημοψήφισμα και ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Η ώρα που αυτό γίνεται, οι αγορές (χρηματιστήρια), είναι κλειστές.
Λίγες ώρες νωρίτερα, το πρωί της ίδιας ημέρας, όπως δυστυχώς απεδείχθη εκ των υστέρων, περίπου 1,5 τρισεκατομμύρια ευρώ παίχθηκαν παγκοσμίως, στο ότι τα χρηματιστήρια την επόμενη ημέρα θα είχαν πτώση (το αναφέρω απλά για να γίνει κατανοητό από όλους). Είναι μια μορφή χρηματιστηριακού παιχνιδιού (πονταρίσματος στη γλώσσα του τζόγου), ανεξάρτητα από αν κάποιες μετοχές ανεβαίνουν ή κάποιες άλλες πέφτουν.
Είναι κατανοητό ότι όλοι αυτοί που είχαν «τζογάρει» στην πτώση των αγορών της επομένης ημέρας, κέρδισαν πολλά πολλά δις ευρώ.

Απορία: ήξεραν κάτι όλοι αυτοί, είχαν κάποια ενημέρωση για την εξαγγελία δημοψηφίσματος που θα γινόταν τις επόμενες ώρες ή ήταν μια απλή σύμπτωση και τίποτα παραπάνω;

Να θυμίσουμε εδώ ότι η ιστορία του δημοψηφίσματος ήταν πολύ πολύ καιρό πριν, που είχε μπει στην ατζέντα συζήτησης.

Για τους πλέον δύσπιστους, δεν έχουν παρά να ρίξουν μια ματιά στο προσχέδιο του προϋπολογισμού 2012 που είχε ήδη κατατεθεί εκείνες τις ημέρες, όπου είχε εγγραφεί κονδύλι 20 εκατομμυρίων ευρώ για διενέργεια δημοψηφίσματος.

Να θυμίσουμε επίσης ότι στο ΦΕΚ 220 A’/24.10.2011 δημοσιεύθηκε ο Νόμος 4023 «Διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με τη διενέργεια δημοψηφίσματος».

Όπως φαίνεται, ήταν όλα δρομολογημένα.

Όταν ο Παπανδρέου τελείωσε την ομιλία του στην ΚΟ, μπλέκοντας τη χώρα και την ευρωζώνη σε περιπέτειες, ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ χειροκροτούσαν επί 10 και πλέον λεπτά τον «λαοπρόβλητο ηγέτη τους».

Δεν ακούστηκε τότε, από κανέναν κυβερνητικό βουλευτή (κάποιοι από εκείνους είναι υπουργοί στη σημερινή κυβέρνηση) την παραμικρή διαφωνία. Και όχι μόνον.

Για μια δυο μέρες περιδιάβαιναν όπου έβρισκαν μικρόφωνα, προκειμένου να υπερασπιστούν την εξαγγελία του δημοψηφίσματος.

Να θυμίσουμε επίσης εδώ ότι, την «αποφράδα ημέρα» της εξαγγελίας του δημοψηφίσματος, ο Βενιζέλος μπήκε στο νοσοκομείο και ήταν απών από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση της ΚΟ.

Μπορεί νάναι σύμπτωση, μπορεί και όχι.

Δείτε τώρα και κάποια άλλα γεγονότα εκείνων των ημερών, σημειολογικά κατά τη γνώμη μου.

Γεγονός Νο 1: Η τελευταία ομιλία στη Βουλή πριν την ομιλία του Παπανδρέου στην ψήφο εμπιστοσύνης (4/11/2011), ήταν η 12λεπτή ομιλία της Διαμαντοπούλου (youtube.com ).Μια ομιλία που την κάνει κάποιος όταν αποχωρεί.(ethnos.gr

Ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους στο Υπουργείο Παιδείας, τη Γεννηματά, τη Χριστοφιλοπούλου, ακόμα και τον Πανάρετο. 
Κανείς δεν ευχαριστεί τους συνεργάτες του, εάν δεν γνωρίζει ότι φεύγει ή ότι αυτοί φεύγουν.
Δείτε από την επίσημη ιστοσελίδα του Ανδρέα Λοβέρδου (ναι, ναι, καλά καταλάβατε του Υπουργού Παιδείας),τι έγραφαν από κοινού οι Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου και Ραγκούσης andreasloverdos.wordpress.com.

Γεγονός Νο 2: Το ίδιο πρόσωπο, η Διαμαντοπούλου, στις 26 Σεπτεμβρίου 2011 και με ΑΠ Φ1/794/110514/Β υπογράφει τη χορήγηση 25.800.000 ευρώ στη εταιρεία Διόφαντος για το χαρτί των σχολικών βιβλίων για την περίοδο 2012-13. Το ότι για τη χρονιά που έτρεχε 2011-12 έψαχναν τα βιβλία μέχρι και λίγο μετά τα Χριστούγεννα του 2011, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Το ότι η Διαμαντοπούλου προαλειφόταν για υπουργός Εξωτερικών, είναι απλά σύμπτωση.

Γεγονός Νο 3: Και ξαφνικά ο Μπεγλίτης με συνοπτικές διαδικασίες στις 31/10/2011, λίγο πριν το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο άλλαξε όλη την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων (enet.gr) Το ότι ο Μπεγλίτης δεν ήταν μέλος της κυβέρνησης Παπαδήμου, είναι κι αυτό σύμπτωση.

Γεγονός Νο 4: Ο Ραγκούσης στις 7 Νοεμβρίου 2011 και αφού άλλαξε τον κωδικό την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου και αφού την ίδια μέρα 7 Νοεμβρίου υπεγράφη η τεχνική μελέτη με ΑΠ οικ.1245/α/23, διαθέτει 23.250.000 ευρώ στο αεροδρόμιο της Πάρου. 
Δηλαδή την ημέρα που είχε ψήφο εμπιστοσύνης, Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011, ο Ραγκούσης μετέτρεπε τους κωδικούς.Το ότι ο Ραγκούσης άλλαξε υπουργείο, είναι κι αυτό σύμπτωση.

Γεγονός Νο 5: Σύμφωνα με δημοσίευμα της realnews real.gr και της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑprotothema.gr (σελίδα 6), ο Παπακωνσταντίνου στις 8 Νοεμβρίου 2011 εγκρίνει άδεια λατομείου στον αδελφό, του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κεγκέρογλου. Ξέρετε, αυτού που σήμερα είναι Υφυπουργός Εργασίας και νοιάζεται για τις συντάξεις των εργαζομένων. Κι αυτό σύμπτωση.

Όλες αυτές οι συμπτώσεις πολύ εύλογα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΤΕ ΗΞΕΡΑΝ. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ.

Και ερχόμαστε στις τελευταίες ημέρες εκείνης της περιόδου του Νοέμβρη του 2011. «ΜΕΡΕΣ ΠΟΜΠΗΙΑΣ», όπως χαρακτηρίστηκαν από αρκετούς.

«Δεν μπορούν να συνεννοηθούν οι αρχηγοί», «το πολιτικό σύστημα νοσεί», «οι παλιοί συγκάτοικοι (Παπανδρέου-Σαμαράς) δουλεύουν τον κόσμο», ήταν μερικές από τις κουβέντες που έπαιζαν διαρκώς τα ΜΜΕ, ο ηλεκτρονικός και έντυπος τύπος.Η αλήθεια ήταν πολύ, μα πολύ διαφορετική.

Το ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ δούλεψε μια χαρά. ΑΡΙΣΤΑ και ΑΛΑΝΘΑΣΤΑ.Το ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου δυναμίτισαν τα πάντα, προσπαθώντας να εξωθήσουν τον Αντώνη Σαμαρά να τα τινάξει όλα στον αέρα, να οδηγηθεί η χώρα στη πτώχευση και στη δραχμή, ο Γιώργος να φανεί ηγέτης και ο Σαμαράς να χρεωθεί τα πάντα.

Περιγράψαμε, κάναμε μια απλή καταγραφή γεγονότων.Τώρα, αν από αυτά τα γεγονότα το συμπέρασμα είναι ότι υπεύθυνος ήταν μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου και όχι το ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ, τότε μάλλον θέλουμε φροντιστήριο.

Θα τελειώσω με κάποιους στίχους του μεγάλου Ελύτη, στίχους με μόνιμο και διαχρονικό νόημα

ΗΡΘΑΝ

ντυμένοι «φίλοι»

αμέτρητες φορές οι εχθροί μου

το παμπάλαιο χώμα πατώντας.

Και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους.

Και το φως δεν έδεσε ποτέ με τη σκέπη τους.

τα παμπάλαια δώρα προσφέροντας.

Και τα δώρα τους άλλα δεν ήτανε

παρά μόνο σίδερο και φωτιά.

Στ” ανοιχτά που καρτέρεγαν δάχτυλα

μόνον όπλα και σίδερο και φωτιά

Μόνον όπλα και σίδερο και φωτιά.

http://ithesis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: