Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Ο Τσίπρας, ο Θεοδωράκης και ο Καμμένος

1Σε  επικοινωνιακό και πολιτικό φιάσκο εξελίχθηκε η προσπάθεια του Σταύρου Θεοδωράκη και του Αλέξη Τσίπρα να εμφανιστούν ως αξιόπιστοι κυβερνητικοί εταίροι. 
Η πολυδιαφημιζόμενη συνάντηση που, όπως υποστηριζόταν και από τις δύο πλευρές, θα έστελνε πολλαπλά μηνύματα στην ελληνική κοινωνία, όχι μόνο δεν έγινε αλλά η ματαίωση της πυροδότησε μια αντιπαράθεση, το περιεχόμενο της οποίας είναι ενδεικτικό της φιλοσοφίας με την οποία πολιτεύονται σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα οι...
δύο πολιτικοί αρχηγοί αλλά και… ο τρίτος συνέταιρος τους, ο κύριος Καμμένος.
Τι μεσολάβησε και αντί των προγραμματισμένων φωτογραφιών με τα χαμόγελα και τις χειραψίες , ξέσπασε πόλεμος ανακοινώσεων; « Αφήσαμε τον Τσίπρα να μιλάει μόνο με τους ψεκασμένους» λένε οι συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη. « Ο Θεοδωράκης είναι αναξιόπιστος και το «Ποτάμι» πολιτικά ασπόνδυλο» απαντά η Κουμουνδούρου.
Όλα άρχισαν όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που εναγωνίως καταβάλλει να εμφανίσει το κόμμα του, ως δύναμη σταθερότητας που κινείται στον κεντρώο χώρο και συνομιλεί με τους… πάντες. Η ιδέα άρεσε στην Κουμουνδούρου που θα είχε την ευκαιρία να δείξει ότι ο πρόεδρος Αλέξης που στο εξωτερικό συνομίλησε ακόμα και με τον Πάπα, δεν μπορεί στην Ελλάδα να συνομιλεί μόνο με τον Καμμένο.
Η «χρυσή ευκαιρία» και για τους δύο απεδείχθη άνθρακας . Βοήθησαν οι διαρροές του Ποταμιού που ήθελαν στο πρώτο πλάνο της πρωτοβουλίας τον πρόεδρο Σταύρο. Συνέβαλε καθοριστικά και η πονηριά της Κουμουνδούρου. Γιατί, σκέφτηκαν, να μην βάλουμε εμβόλιμα και μια συνάντηση με τον κύριο Καμμένο, για να περάσουμε, , την εικόνα του αυριανού πρωθυπουργού για τον Αλέξη, που δέχεται τα μικρότερα κυβερνητικά του συνεταιράκια ;
Ο Στ. Θεοδωράκης που, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν ενημερώθηκε για την πονηριά της Κουμουνδούρου, πληροφορήθηκε εμβρόντητος την συνάντηση με τον Καμμένο και αντελήφθη αμέσως ότι η επιχείρηση «κυβερνητικός εταίρος» δεν του έβγαινε. Παρουσιαζόταν ως μία ακόμα «κυβερνητική τσόντα του ΣΥΡΙΖΑ με αξία ίση με αυτή των …ψεκασμένων. Έτσι ανέκρουσε πρύμναν…
Στην Κουμουνδούρου δεν άρεσε καθόλου η αιφνιδιαστική στροφή Θεοδωράκη. «Αυτός παρακαλούσε για τη συνάντηση» έλεγαν χαρακτηριστικά. Δεν καταφέρνουν πάντως να εξηγήσουν με βάση τα όσα στόλιζαν τον κύριο Θεοδωράκη, τι νόημα είχε τελικά η συνάντηση με ένα «αναξιόπιστο πολιτικό» που ηγείται «ενός ασπόνδυλου ιδεολογικά κόμματος.»
Το παρασκήνιο αυτό, είναι ενδεικτικό του πώς κινούνται κάποιες… «προοδευτικές» πολιτικές δυνάμεις αυτή την κρίσιμη ώρα, που η χώρα επιχειρεί με τρόπο αποφασιστικό και υπεύθυνο να οδηγηθεί με ασφάλεια και σχέδιο, στην οριστική έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: