«Κι εγώ εκτιμώ ότι είναι μια γυναικεία μορφή και πιθανότατα είναι η Περσεφόνη, ωστόσο μπορεί να έχουμε κάνει και λάθος. Πρέπει να περιμένουμε» σημείωσε και τόνισε:
«Τις επόμενες ώρες θα έχει ολοκληρωθεί η παράσταση του ψηφιδωτού. Θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε κάτι περισσότερο απ’ όσα μέχρι σήμερα έχουμε αντιληφθεί. Η ανασκαφική έρευνα χρειάζεται χρόνο και όλοι πρέπει να έχουμε υπομονή».
Σχετικά με τον ένοικο του τάφου η κ. Μενδώνη τόνισε: «Είναι πρώιμο να πούμε ότι ο τάφος είναι της οικογένειας του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ίσως κάποτε να πήγε κι εκεί το πτώμα του. Δεχόμαστε όλες τις απόψεις, αλλά η ανασκαφή είναι αυτή που θα δώσει τα πραγματικά στοιχεία.
Η κάθε ερμηνεία χρειάζεται προσοχή και δεν μπορούμε να την ερμηνεύσουμε αν δεν έχουμε όλα τα δεδομένα».

Η επίσκεψη Αλαμουντίν 

Ανακοινώσεις από τον υπουργό Πολιτισμού εντός της ημέρας για τα αποτελέσματα της επίσκεψης της δικηγόρου Αμάλ Αλαμουντίν αναφορικά με την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, προανήγγειλε μιλώντας στα παραπολιτικά 90,1 η γενική γραμματέας  του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
Σημείωσε πως είναι σημαντικό η Ελλάδα με τον Πολιτισμό της να είναι ξανά στην επικαιρότητα και τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς τύπου.
 Τόνισε πως έχουν γίνει προτάσεις στο υπουργείο πολιτισμού και την κυβέρνηση για την επιστροφή των μαρμάρων θέση που -όπως είπε- αποτελεί πάγια θέση της κυβέρνησης από την εποχή της Μελίνας Μερκούρη.