Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Από κατηγορούμενοι κατήγοροι: Απειλούν Σαμαρά, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και δικαστές


Από κατηγορούμενοι κατήγοροι: Απειλούν Σαμαρά, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και δικαστές* Η Χρυσή Αυγή χορεύει σε ρυθμούς Ρίχτερ κυβέρνηση και αντιπολίτευση

* Θέλουν να στείλουν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε προανακριτική

* Απειλούν να βάλουν φυλακή τους δικαστές

Απειλές και ύβρεις εξαπολύει η Χρυσή Αυγή στους βουλευτές με αποδέκτες την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, τα κόμμα της ΝΔ και τους ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη σφοδρή επίθεση των υπόδικων βουλευτών της βρίσκεται και η Δικαιοσύνη με τους κατηγορούμενους Ηλία Κασιδιάρη και Ηλία Παναγιώταρο να αυτοβαφτίζονται κατήγοροι και να απειλούν πως θα στείλουν στη φυλακή τους δικαστές...

Προσωπική επίθεση Κασιδιάρη σε Σαμαρά και απειλές για προανακριτική

Ο υπόδικος βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης εξαπέλυσε σήμερα κατά μέτωπο επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά υποστηρίζοντας πως έχει ντοκουμέντα τα οποία αποδεικνύουν πως ο πρωθυπουργός συνομιλεί με δικαστικούς. Συγκεκριμένα ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός σε συνομιλία που είχε αποκαλούσε ανώτατο δικαστικό «Παναθηναϊκάκια» για να μην αποκαλύψει την ταυτότητα του και πρόσθεσε πως «το όνομα του είναι τρισύλλαβο και έχει την ίδια κατάληξη με του Μπαλτάκου».
Μάλιστα ο βουλευτής της ΧΑ δεν σταμάτησε εκεί την επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, αφού ανέφερε πως την άλλη εβδομάδα η Χρυσή Αυγή θα καταθέσει πρόταση για προκαταρκτική εξέταση εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, του Νίκου Δένδια και του Χαράλαμπου Αθανασίου. Τόνισε μάλιστα πως χρειάζονται 30 υπογραφές και πως όποιος δεν υπογράψει είναι συνένοχος.

Παναγιώταρος: Κάθε φορά που μας χτυπούν θα βγάζουμε και κάτι άλλο στη δημοσιότητα

Κλίμα απειλών και τρομοκρατίας προσπαθεί να επιβάλει η Χρυσή Αυγή με τους δύο υπόδικους βουλευτές της Ηλία Κασιδιάρη και Ηλία Παναγιώταρο να απειλούν ευθέως τη ΝΔ πως έχουν στην κατοχή τους και άλλες συνομιλίες -παράνομα καταγεγραμμένες- με στελέχη της και θα τις δώσουν και αυτές στη δημοσιότητα. Μάλιστα, αφήνουν να εννοηθεί πως υπάρχουν έξι-επτά βίντεο. Ενδεικτικό είναι πως οι Παναγιώταρος και Μίχος είπαν «αυτό που βγάλαμε ήταν soft, τα σκληρά θα έρθουν αργότερα. Κάθε φορά που μας χτυπούν θα βγάζουμε και κάτι άλλο στη δημοσιότητα, έτσι για πλάκα».
Συγκεκριμένα ο Ηλίας Παναγιώταρος σε εμφάνιση του σε τηλεοπτικό σταθμό την Πέμπτη υποστήριξε πως τα βίντεο που έχει στην κατοχή της η Χρυσή Αυγή θα περιλαμβάνουν συνομιλίες 8-9 στελεχών, ενώ κατά την ομιλία του.

Απειλές και κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Από τις απειλές της ΧΑ δεν γλίτωσε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Ηλία Παναγιώταρο να υποστηρίζει πως έχει ηχογραφημένη συνομιλία με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση. Ωστόσο από το βήμα της Βουλής ο κ.Βούτσης ξεκαθάρισε πως οι θέσεις του για τη ΧΑ είναι γνωστές και ταυτίζονται με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος αφού προσπάθησε να κάνει άνω κάτω την κυβέρνηση εκτοξεύοντας απειλές πως έχει έξι με εφτά βίντεο -παράνομης καταγραφής- με στελέχη και βουλευτές της ΝΔ και ότι θα τα ανεβάζουν κάθε φορά που η κυβέρνηση θα χτυπάει τη ΧΑ, τώρα προσπάθησε να βάλει στο κάδρο των απειλών και τον ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι ΑΡΤ είπε πως έχει ηχογραφήσει και τον Νίκο Βούτση.
Και ο Ηλίας Κασιδιάρης όμως μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha και τον Σπύρο Χαριτάτο, είπε πως δεν είχε καμία οικειότητα με τον Μπαλτάκο καθώς και ότι «Από την ημέρα που ασκήθηκε η δίωξη μίλησα με όλους τους πολιτικούς αντιπάλους που είχαν λάβει θέση υπέρ της αλήθειας. Ο κύριος Μπαλτάκος ο ένας από αυτούς. Μίλησα και με τον Βούτση και με τον Παναγούλη τον οποίο κάλεσα να καταθέσει ως μάρτυρας για όλα αυτά που συμβαίνουν».
Πρόσθεσε «Μίλησα με πολλούς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ ΑΝΕΛ επειδή είχαν λάβει θέση δημοσίως και είχαν πει ότι αυτό που συμβεί με ΧΑ είναι άδικο. Δεν θα έλεγε τίποτα αυτό από τη στιγμή που προέρχεται από την αντιπολίτευση. Από τη στιγμή όμως που το ομολογεί η κυβέρνηση έχουμε μια πολιτική βόμβα.» Πρόσθεσε πως δεν έχει μιλήσει με κανέναν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ
Αμεση ήταν όμως η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση και συνομιλία με στελέχη της ΧΑ.

Θέλουν να κλείσουν φυλακή τους δικαστές

Στο ίδιο παραληρηματικό κλίμα ο Ηλίας Παναγιώταρος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στο κανάλι ARTtv, ζήτησε να κλείσει ο φάκελος της δίωξης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και να απελευθερωθεί ο Νίκος Μιχαλολιάκος, μετά τις αποκαλύψεις για τον Τάκη Μπαλτάκο.
«Ολοι οι δικαστές θα πάνε φυλακή, όσοι πρωτοστάτησαν στις διώξεις της Χρυσής Αυγής. Αυτό είναι υπόσχεση της ΧΑ. Ας βγάλουν στον αέρα τις κλήσεις που δέχτηκαν οι δικαστές από τους πολιτικούς. Το πουλόβερ έχει αρχίσει να ξηλώνεται» δήλωσε ο κ. Παναγιώταρος και πρόσθεσε:
«Τι έκανε ο Μπαλτάκος σε ταβέρνες των βορείων προαστίων με τον Αθανασίου και δικαστικούς;»
Πρόσθεσε ότι η Χρυσή Αυγή έχει αποδεικτικά στοιχεία ότι οι βουλευτές που αποχώρησαν από το κόμμα πήραν χρήματα. «Προσέγγισαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τους έδωσαν λεφτά για να φύγουν από το κόμμα. Ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος πήρε λεφτά» είπε.

Αθανασίου: Αν βρεθεί έστω και ένα τηλέφωνο με τους ανακριτές, τότε εγώ θα παραιτηθώ

Σε μια καταιγιστική συνέντευξη που μίλησε για τις κατηγορίες περί παρέμβασης στη δικαιοσύνη και την υπόθεση Μπαλτάκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου περιγράφει λεπτό προς λεπτό τι έγινε εκείνη την ημέρα που ο πρωθυπουργός βρισκόταν στην Ουάσιγκτον και στην Αθήνα ανακρίνονταν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και προειδοποιεί πως θα παραιτηθεί αν...
Η εκτενής συνέντευξη δόθηκε στο ραδιόφωνο του Βήματος στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αρη Ραβανό. Μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Είπα και ξαναλέω ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, δεν έγινε καμία παρέμβαση και μπορεί όποιος θέλει και δίνω το δικαίωμα σε όποιον θέλει να ανοιχθούν τα τηλέφωνα και αν βρεθεί έστω και ένα τηλέφωνο με τους ανακριτές, τότε εγώ θα παραιτηθώ όχι από υπουργός, αλλά και από βουλευτής. Για το κύρος της Δικαιοσύνης. Αν βρεθεί έστω και ένα τηλεφώνημά μου – τηλεφώνημα, όχι περιεχόμενο – με τους ανακριτές. Σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο. Από πριν (τις διώξεις) και μετά, μέχρι σήμερα που μιλάμε. Είναι φοβερό αυτό που γίνεται, όταν η χώρα πάει να ανασάνει...


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: