Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Μαριέττα Γιαννάκου: "Ο Μπαλτάκος δεν έχει σχέση με την παράταξη. Το παιχνίδι με τα άκρα πρέπει να τελειώσει"

Την αντίδραση της Μαριέττας Γιαννάκου, προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τον Π. Μπαλτάκο. Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες εντός ΝΔ, από την ευρωβουλευτή του κόμματοςΣυνεχίζονται οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για το σκάνδαλο Μπαλτάκου. 

Σκληρή κριτική, άσκησε η ευρωβουλευτής του κόμματος Μαριέττα Γιαννάκου, μιλώντας την Πέμπτη στον "ΑΘΗΝΑ 9.84".
Η κα Γιαννάκου, άφησε σαφείς αιχμές για την επιλογή Μπαλτάκου για τη συγκεκριμένη θέση, καθώς μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά και τη συμπεριφορά του εδώ και καιρό, αποδεικνύεται ότι ήταν λανθασμένη...
"Ο κ. Μπαλτάκος είχε θεσμική θέση, στην κυβέρνηση όμως. Διότι, άκουσα και σχόλια περί κόμματος και παράταξης. Δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα, απ' όσο γνωρίζω. Από εκεί και έπειτα, είναι προφανές ότι το να διατηρούνται τέτοιες επαφές μ' ένα κόμμα όπως η Χρυσή Αυγή και να γίνονται τέτοιες συζητήσεις και μάλιστα από θεσμικό παράγοντα, είναι απαράδεκτο... Υποθέτω ότι ο κ. Σαμαράς τον επέλεξε, γιατί φαίνεται ότι είναι ένας ικανός άνθρωπος -δεν τον γνωρίζω προσωπικά- και ένας γνωστός νομικός. Δεν θα μπορούσε να επιλέξει κάποιον άσχετο, γιατί από αυτόν περνούν όλα τα νομοσχέδια και όλες οι τροπολογίες, μετά τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Ο πρωθυπουργός του είχε εμπιστοσύνη και του ανέθεσε μια σοβαρή θέση. Τώρα, εάν η εμπιστοσύνη αυτή μετατράπηκε στους χθεσινούς διαλόγους και στις επιθέσεις του υιού κ.λπ., αυτά είναι πρωτοφανή γεγονότα", δήλωσε η κα Γιαννάκου και πρόσθεσε:

"Όλοι οι πολιτικοί, όταν τοποθετούν κάποιον, έχουν ευθύνη. Αλλά οι ευθύνες είναι ατομικές στη δημοκρατία. Δεν μπορεί να γίνουν συλλογικές. Δηλαδή, όταν έχει κανείς μια συγκεκριμένη εκτίμηση για έναν άνθρωπο και αυτός αποδεικνύεται διαφορετικός, αυτό δεν είναι πάντοτε δική σου ευθύνη".

Σε ερώτηση για το αν ο κ. Μπαλτάκος, με την προσέγγιση με τη Χρυσή Αυγή, εκτελούσε κομματική αποστολή, η κα Γιαννάκου, επέμεινε ότι η ΝΔ, δεν μπορεί να ασχολείται με τα άκρα, αλλά να παίρνει θέση για κάθε θέμα πρώτη.

"Κακώς. Διότι το κόμμα έχει άλλους αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες. Στη δημοκρατία, το να συζητάς με οποιονδήποτε, έχοντας τα επιχειρήματά σου, δεν είναι κακό. Αλλά οι ακρότητες της Χρυσής Αυγής δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν, παρά μόνο με δύο τρόπους. Είτε με επιχειρήματα προς το λαό, είτε με πλήρη διαχωρισμό του δικού σου πολιτικού “πιστεύω” από το άκρο. Αυτό δεν μπορεί να μην υπάρχει. Είναι ξεκάθαρο. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο κόμμα με παράδοση. Οφείλει να παίρνει θέση για κάθε θέμα πρώτη και όχι να ασχολείται με το τι θέση παίρνουν τα διάφορα άκρα για να προσαρμοστεί... Αυτές οι ενέργειες μπορεί να έχουν αντανάκλαση στην κυβέρνηση, αλλά όχι και στη Νέα Δημοκρατία. Αυτό το παιχνίδι πρέπει να τελειώσει", τόνισε η κα Γιαννάκου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι μας λέει η κυρία? Σε ποιους νομίζει ότι απευθύνεται?? για πολύ ανεγκέφαλους μας έχουν! Με το δίκιο τους θα μου πείτε, αφού τόσα χρόνια τους ψηφίζουμε.... είμαστε άξιοι της μοίρας μας....

Ανώνυμος είπε...

...."Όλοι οι πολιτικοί, όταν τοποθετούν κάποιον, έχουν ευθύνη. Αλλά οι ευθύνες είναι ατομικές στη δημοκρατία. Δεν μπορεί να γίνουν συλλογικές. Δηλαδή, όταν έχει κανείς μια συγκεκριμένη εκτίμηση για έναν άνθρωπο και αυτός αποδεικνύεται διαφορετικός, αυτό δεν είναι πάντοτε δική σου ευθύνη"

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Ή ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ......
ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΒΡΕ Κα Γιαννάκου.... άλλη σαν κι εσένα δεν έχει το κόμμα σου??? Αν όχι πες να σε κλωνοποιήσουνε μην χαθεί τόσο πολύτιμο IQ!!!!
ΠΑΨΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΜΗΝ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΣΤΕ ΑΛΛΟ, ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΜΑΣ ΡΕΖΙΛΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ!!!
ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΚΟΠΗ!!!