Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Νέες προκλήσεις από τους τουρκόφρονες της Θράκης

Picture 0 for Νέες προκλήσεις από τους τουρκόφρονες της ΘράκηςΣτον δήμο Μύκης της Ξάνθης, με Πομάκους κατοίκους, μουσουλμάνος δάσκαλος έδιωξε μαθήτρια επειδή δεν ήξερε καλά το κοράνι, επιτρέποντας και στους συμμαθητές της να την χλευάσουν

Είναι κανόνας, πως αν δεν δώσεις σημασία σε ένα μικρό σπυράκι, αυτό υπάρχει φόβος να εξελιχθεί σε καρκίνωμα. 
Εκείνο που συνιστάται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, είναι η άμεση επέμβαση, όσο το πρόβλημα είναι μικρό. 
Η αδιαφορία, όχι μόνον το δυναμώνει, αλλά δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να εμφανισθούν και άλλα παρόμοια.
Στην Σμίνθη, του δήμου Μύκης της Ξάνθης, με...
 Πομάκους κατοίκους, μουσουλμάνος δάσκαλος έδιωξε μαθήτρια επειδή δεν ήξερε καλά το κοράνι, επιτρέποντας και στους συμμαθητές της να την χλευάσουν.
Σύμφωνα με το xanthinews.gr, ο πατέρας της μικρής έχει ήδη προσφύγει σε δικηγόρο και επιδίωξε συνάντηση και με τον εισαγγελέα Ξάνθης για να διαμαρτυρηθεί για την συμπεριφορά τους δασκάλου. «Ό,τι και να έχει κάνει το παιδί μου, ή αν ξέρει ή δεν ξέρει κάποια από τα μαθήματά του, κανείς και ειδικά ένας δάσκαλος, δεν μπορεί να το διώξει από το σχολείο εν ώρα μαθήματος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πατέρας του μικρού κοριτσιού.
Αυτό το περιστατικό, είναι ένα από τα πολλά που εντάσσονται αφενός στην εκστρατεία τουρκοποίησης Πομάκων και Αθιγγάνων, που διενεργεί το τουρκικό Προξενείο Θράκης, και αφετέρου στην προσπάθεια απενεργοποίησης του νόμου, συμφώνως προς τον οποίο διορίστηκαν ιμάμηδες από το ελληνικό δημόσιο και όχι οι εκλεκτοί του Προξενείου.
Προ ημερών, η εφημερίδα Hurriyet δημοσίευσε ότι ο πρόεδρος του υποκαταστήματος Προύσας του Συνδέσμου Αλληλεγγύης Τούρκων της Δυτικής Θράκης κ. Μουσταφάογλου, σε ομιλία του για τα 40 χρόνια της οργάνωσης επιτέθηκε κατά της Ελλάδας λέγοντας ότι καταβάλλεται προσπάθεια στην Θράκη να διδάξουν το κοράνι στους μεντρεσέδες τους στην ελληνική γλώσσα και ότι η Ελλάδα δε θα πρέπει να ...παίζει τέτοιου είδους ''επικίνδυνα παιχνίδια'', σε περιόδους που οι σχέσεις είναι καλές.
Ακόμα είπε -αποκαλύπτοντας τον σχεδιασμό της Άγκυρας- ότι η Ελλάδα προβαίνει σε ''σχεδιασμένες κινήσεις'' για να παρεμποδίσει την ...άνετη χρησιμοποίηση της τουρκικής γλώσσας, λες και μιλούσε για επαρχία της Τουρκίας!
Αλλά, πλην του κ. Μουσταφάογλου, υπάρχει και η κα Σμπέλ Μουσταφάογλου, δημοτική σύμβουλος Δήμου Κομοτηνής, εκλεκτής του κ. Γ. Παπανδρέου, η οποία κατά τον προεκλογικό της αγώνα καταφέρθηκε με περιφρόνηση κατά της Ελλάδας, όπως δημοσίευσαν τα tourkikanea:
«Πλέον πρέπει να σωθούμε από αυτήν τη φτώχεια. Πρέπει να ανοίξουμε δουλειές για τα παιδιά μας, για τους νέους μας. Αυτό το κράτος, αυτή η κυβέρνηση, αυτό το έθνος δεν μπορεί να το κάνει αυτό! Διότι αυτή η χώρα είναι μια μπατιρισμένη χώρα! Εμείς θα σας φέρουμε βοήθεια από την Τουρκία! Θα ανοίξουν βιομηχανίες εδώ! Θα ανοίξουν δουλειές για όλους τους νέους μας…» 
Από την στιγμή που οι εν Ελλάδι τουρκόφρονες επιβουλεύονται την χώρα μας, είναι προφανές πως οι Τούρκοι δεν υπολείπονται.  Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Γενί Σαφάκ», ο κ. Χουσεΐν Αβνί Μπότσαλί π. πρέσβης Καΐρου που υπηρέτησε τρία χρόνια στην Θράκη διορίστηκε στην μόνιμη αντιπροσωπεία της Τουρκίας στην UNESCO.
Ο κ. Μπότσαλι ανέφερε πως «κρατά στο πιο πολύτιμο μέρος της καρδιάς του την τουρκική παρουσία και τον τουρκικό πολιτισμό της Δυτικής Θράκης και δήλωσε πως ¨Η Δυτική Θράκη στα Βαλκάνια έχει την θέση της σημαίας μας¨! Λόγια, ως συνέχεια αυτών που κατά διαστήματα εκφράζουν οι κ.κ. Ερντογάν και Νταβούτογλου.
Είναι χρέος, όσο υπάρχει χρόνος και δεν αντιμετωπίσουμε το ενδεχόμενο Κοσοβοποίησης της Θράκης, να δοθεί ένα τέλος στις έκνομες ενέργειες κατά του ελληνικού κράτους. Είναι αναξιοπρεπές για τον ελληνικό λαό, να εμπαίζεται και να μένουν ατιμώρητοι όσοι δρουν εναντίον του.
Ο κ. Ερντογάν επιχείρησε να επέμβει και στα εσωτερικά της Γερμανίας, αλλά το Βερολίνο χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την έκκλησή του στους Τούρκους μετανάστες που ζουν εκεί να μαθαίνουν πρώτα τουρκικά και μετά γερμανικά, υποδεικνύοντας παράλληλα ότι μπορούν να ενσωματωθούν στη γερμανική κοινωνία αλλά όχι και να αφομοιωθούν.
Το γερμανικό υπουργείο Παιδείας υπογράμμισε ότι οι Τούρκοι μετανάστες μπορούν να μαθαίνουν αν θέλουν και την τουρκική γλώσσα, αλλά η πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η εκμάθηση της γερμανικής.
Ο Μακεδών


Δεν υπάρχουν σχόλια: