Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Η αναγέννηση του ελληνικού τουρισμού και η κρίση στην Κριμαία

Η αναγέννηση του ελληνικού τουρισμού και η κρίση στην ΚριμαίαΣτην αναγέννηση του ελληνικού τουρισμού και στην επιστροφή των τουριστών στην Ελλάδα 

αναφέρεται η Peggy Goldman, εμπειρογνώμονας τουριστικών θεμάτων και πρόεδρος του Friendly Planet Travel, σε εκτενές άρθρο της στην HUFFINGTON POST με τίτλο «Greek Revival: The Return of Tourism to Greece», που συνοδεύεται από πολλές φωτογραφίες, επισημαίνοντας την εντυπωσιακή μεταστροφή της κατάστασης μόλις τέσσερα χρόνια μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, που είχε απομακρύνει τους τουρίστες από το λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού, εξαιτίας κυρίως της αβεβαιότητας και του φόβου για ταραχές...
Οι χιλιετίες ωστόσο πολιτισμού δύσκολα εξαλείφονται και οι τουρίστες επιστρέφουν στην Ελλάδα, μολονότι η χώρα συνεχίζει την προσπάθειά της για οικονομική ανάκαμψη. Μαζί με τους τουρίστες επανέρχεται μια ισχυρότερη επιθυμία ανακάλυψης και εκτίμησης της ομορφιάς, της δόξας και της ισχύος της Ελλάδας, τόσο για την ενδοχώρα, όπως και για τα 6.000 νησιά που βρίσκονται διάσπαρτα στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο Πέλαγος.
Πέρυσι σημειώθηκε αριθμός ρεκόρ στην προσέλευση των τουριστών, που ανήλθαν στα 17,9 εκατομμύρια, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τις τεράστιες ευκαιρίες που παρείχαν ξενοδοχεία, εστιατόρια και γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων. Ο ελληνικός λαός επίσης είναι πρόθυμος να μοιραστεί με τους τουρίστες τα εξαιρετικά τοπία τα οποία είχαν επιλέξει για να κατοικίσουν οι Θεοί, ο Ποσειδώνας στη θάλασσα και ο Δίας στα βουνά, υποστηρίζει η αρθρογράφος.
Η αρθρογράφος προτείνει στη συνέχεια μια σειρά προορισμών που αξίζει να επισκεφθούν οι τουρίστες, ενώ για όσους επισκέπτονται για πρώτη φορά τη χώρα, θεωρεί ότι προέχει μια επίσκεψη στην Αθήνα, για τη νυχτερινή της ζωή, την αγορά και τους αρχαιολογικούς της χώρους, στη Μύκονο, για ρομαντικές διακοπές, και στη Σαντορίνη για τα εκπληκτικά της τοπία.

http://www.huffingtonpost.com/peggy-goldman/greek-revival-the-return-_b_5076828.html?view=print&comm_ref=false

Η κρίση στην Κριμαία απειλεί τον τουρισμό στην Ιταλία και στην Ελλάδα υποστηρίζει ο Ian Mount σε άρθρο του στο blog του FORTUNE με τίτλο «Crimea crisis poses a threat to tourism in Spain, Greece» επισημαίνοντας ότι η προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία αποδυνάμωσε το ρούβλι έναντι του ευρώ και του δολαρίου, δυσχεραίνοντας την μετάβαση των Ρώσων τουριστών στη νότια Ευρώπη, φέτος το καλοκαίρι.

Οι Έλληνες και Ισπανοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο τουριστικό τομέα είναι ανήσυχοι, καθώς η πτώση του ρουβλίου έναντι του δολαρίου και του ευρώ καθιστούν πιο ακριβές –και λιγότερο ελκυστικές- τις διακοπές των Ρώσων στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε μεγάλο κύμα Ρώσων τουριστών προς την Ελλάδα, 1,2 εκατομμύρια, κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2013, συμβάλλοντας την ενίσχυση του ελληνικού ΑΕΠ, που εξαρτάται κατά το 16% από τον τουρισμό.

Οι Ρώσοι τουρίστες θεωρούνται επίσης γενικά ότι ξοδεύουν πολλά χρήματα σε επώνυμα ρούχα και ότι χρησιμοποιούν ευρέως γραφεία ταξιδιών, αντί τα λιγότερο ακριβά τουριστικά sites, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

http://features.blogs

http://mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: