Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ο Σαμαράς ανησυχεί για τα κομμάτια και θρύψαλα του ΠΑΣΟΚ


Ο Σαμαράς ανησυχεί για τα κομμάτια και θρύψαλα του ΠΑΣΟΚ

* Ανησυχία στο Μαξίμου για τις συγκρούσεις στο κόμμα της συμπολίτευσης

* Αγωνία Σαμαρά για την επόμενη μάχη, τις διπλές εκλογές

* «Καρφί» Βενιζέλου σε Παπανδρέου για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ

Κομμάτια και θρύψαλα φαίνεται πως έχει γίνει το κόμμα του ΠΑΣΟΚ έπειτα και από την χθεσινή στάση που κράτησε ο Γιώργος Παπανδρέου στην ψηφοφορία, η οποία εξόργισε στελέχη αλλά και τον πρόεδρο του κόμματος.
Εκτός από τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με το επιτελείο του, φαίνεται να παρακολουθούν με ανησυχία και αγωνία τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ οι οποίες ενδέχεται να δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυβερνητική σταθερότητα.
Σημειωτέον ότι, μετά την...
χθεσινή οριακή νίκη στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ακολουθούν δύο μήνες έντονης προεκλογικής διαμάχης με φόντο τις αυτοδιοικητικές, αλλά και τις ευρωεκλογές.
Η κυβέρνηση μπαίνει μεν σε αυτή τη μάχη ενισχυμένη από τη συμφωνία με την Τρόικα και την διαφαινόμενη εκταμίευση της επόμενης δόσης, ωστόσο, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Νέα Δημοκρατία έχουν υποστεί σοβαρούς τριγμούς.
Το κόμμα της ΝΔ ήδη μετράει μία απώλεια μετά και τη διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη, αλλά, το βλέμμα του Μαξίμου είναι στραμμένο στο ΠΑΣΟΚ όπου επικρατεί από το βράδυ της Κυριακής ο κακός χαμός.
Πλέον, το ερώτημα που γεννάται είναι τι θα συμβεί μετά τις εκλογές, καθώς, εάν τα ποσοστά της Ελιάς παραμείνουν τόσο χαμηλά και το ΠΑΣΟΚ υποστεί νέα μεγάλη ήττα ενδέχεται να τεθεί ζήτημα ηγεσίας στην Χαριλάου Τρικούπη κάτι που αναμένεται να προκαλέσει νέα προβλήματα στην κυβερνητική σταθερότητα.
Αλλωστε, από το πρωί της Δευτέρας και μετά τη σφοδρή σύγκρουση Βενιζέλου – Παπανδρέου κυκλοφόρησαν νέα σενάρια που ήθελαν τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να εξετάζουν την πιθανότητα τριπλών εκλογών τον Μάη

Στα άκρα η κόντρα - Φαρμακερή ατάκα Βενιζέλου για Παπανδρέου

Το απόγευμα της Δευτέρας, μετά το πέρας της σύσκεψης στο Μαξίμου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού έβαλε φρένο στα σενάρια για πρόωρες εκλογές έδωσε συνέχεια στην κόντρα του με τον Γιώργο Παπανδρέου.
«Ο κύριος Παπανδρέου, έχει άρρηκτους δεσμούς και εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ» 
ήταν η δήλωση του κ. Βενιζέλου την οποία οι περισσότεροι ερμήνευσαν ως «καρφί» για τα χρέη που έχει το κόμμα.
Πλέον, όλοι αναμένουν την απάντηση του πρώην πρωθυπουργού καθώς η κόντρα φαίνεται να έχει αρκετά ακόμη επεισόδια.

Πυρ ομαδόν κατά Παπανδρέου - Ενα βήμα πριν τη διαγραφή του έφτασε το κόμμα

Την ένταση πυροδότησε η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να καταψηφίσει το άρθρο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στην χθεσινή ψηφοφορία, κάτι, που έφερε ως αποτέλεσμα το εν λόγω άρθρο να περάσει μόλις με 151 ψήφους υπέρ.
Η αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν άμεση και σύμφωνα με πληροφορίες σε έξαλλη κατάσταση μπήκε στο γραφείο του και είπε «ντροπή σου, δεν μίλησες σε κανέναν για τη στάση του, ούτε απευθύνθηκες σε κανέναν για να ενημερωθείς για τη ρύθμιση που καταψήφισες» με τον πρώην πρωθυπουργό να δείχνει αιφνιδιασμένος από την αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Οι πληροφορίες, μάλιστα, ανέφεραν ότι εάν δεν υπήρχε και η έτερη «ανταρσία» από τον Απόστολο Κακλαμάνη ο κ. Βενιζέλος ήταν έτοιμος να διαγράψει τον πρώην πρωθυπουργό.
Από το πρωί της Δευτέρας, μάλιστα, τόσο η Χαριλάου Τρικούπη, όσο και αρκετά στελέχη του κόμματος έπνεαν τα μένεα κατά του πρώην προέδρου τους τον οποίο χαρακτήρισαν «παράγοντα αποσταθεροποίησης» και του καταλόγιζαν μεγάλο πολιτικό λάθος.

Το μέτωπο Κακλαμάνη

Ωστόσο, τα προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ δεν τελείωσαν μόνο στον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς, ένα ακόμη ιστορικό στέλεχος του κόμματος, ο Απόστολος Κακλαμάνης, διαφοροποιήθηκε από την κομματική γραμμή προκαλώντας την έκρηξη του κ. Βενιζέλου.
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, αποφάσισε να δηλώσει παρών στο πρώτο άρθρο που αφορούσε το γάλα, κάτι που σχολιάστηκε το ίδιο αρνητικά με την κίνηση Παπαδρέου και έκανε τον Ευάγγελο Βενιζέλο έξαλλο.
Ηταν τόσο εκνευρισμένος ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος δεν περίμενε καν να μιλήσει κατ ιδίαν με τον κ. Κακλαμάνη και του μίλησε σε πολύ έντονο ύφος την ώρα που διεξαγόταν η ψηφοφορία.

Επόμενος σκόπελος οι εκλογές

Πλέον, τόσο για το ΠΑΣΟΚ όσο και για το Μαξίμου το μεγάλο στοίχημα είναι οι εκλογές, οι οποίες θα κρίνουν πολλά για τη σταθερότητα της κυβέρνησης. Ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και νέα διολίσθηση στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ θα δημιουργήσει περαιτέρω πίεση στον Αντώνη Σαμαρά, τη στιγμή που η κοινοβουλευτική πλειοψηφία συνεχώς αποδυναμώνεται.

Φωτογραφίες Eurokinissi

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: