Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Τι άκουσα στο συνέδριο της Δράσης

Photo: Στέφανος ΚαστρινάκηςΧθες το πρωί βρέθηκα στο 3ο τακτικό συνέδριο της Δράσης. 
Λίγο μετά την έναρξη του συνεδρίου, ο Θόδωρος Σκυλακάκης ανακοίνωσε από το βήμα την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής της Δράσης να στηρίξει τον Γιώργο Καμίνη -και όχι τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο- για δήμαρχο της Αθήνας. 
Ο κ. Σκυλακάκης εξέφρασε όμως την αγάπη και την συμπάθεια ολοκλήρου του κόμματος στον κ. Βαλλιανάτο και...
καταχειροκροτήθηκε.
«Ο Γιώργος Καμίνης είναι ένας κανονικός άνθρωπος σε μια μη κανονική χώρα και κατάφερε να κάνει την ίδια δουλειά και λίγο καλύτερη με περίπου τους μισούς ανθρώπους και πολύ λιγότερα χρήματα. Αυτό λέγεται στο δικό μου λεξιλόγιο: αποτελεσματικότητα. Κι αυτό το έκανε έχοντας την «παραξενιά» να τηρεί απαρέγκλιτα όλους τους νόμους. Κι αισθάνομαι τιμή που τον στηρίζουμε», τόνισε ο. κ. Σκυλακάκης. 
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ήταν παρών στο συνέδριο και μετά τη στήριξη από την Δράση είπε χαρακτηριστικά 
«Ευχαριστώ για την τιμή και υπόσχομαι να μη σας διαψεύσω. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε σε αντίξοες συνθήκες με σεβασμό στο νόμο και τις αρχές της Δημοκρατίας. Η Δράση γεννήθηκε ως κόμμα της σύνθεσης και αυτό μας φέρνει κοντά, καθώς η σύνθεση λειτουργεί όταν υπάρχει σεβασμός στις διαφορετικές απόψεις».

Ο πρόεδρος της Δράσης και ευρωβουλευτής, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε: 
«Οι Έλληνες δεν ζούμε σήμερα σε μια φυσιολογική χώρα. Δεν είναι φυσιολογική μια χώρα με δέκα εκατομμύρια ανθρώπους, που έχει 2,3 εκ. ανθρώπους με ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία, με 2 εκ. δάνεια που δεν εξυπηρετούνται, με 1 εκ. απλήρωτους λογαριασμούς στη ΔΕΗ. Με 500 χιλιάδες τουλάχιστον απλήρωτους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, με τους μισούς επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες να χρωστούν στο ασφαλιστικό τους ταμείο. Δεν είναι φυσιολογική μια χώρα 10 εκ. στην οποία γίνονται το χρόνο 1 εκ. δωροδοκίες, που νομιμοποιούνται 1 εκ. αυθαίρετοι ημιυπαίθριοι, που για δέκα χρόνια η Βουλή της ψηφίζει κάθε χρόνο έλλειμμα κατά μέσο όρο 4 δις και η κυβέρνησή της ξοδεύει 14 δις ευρώ. Δεν είναι φυσιολογική μια χώρα της Ευρώπης, με ανθρώπους μορφωμένους, πολύγλωσσους, με μια νεολαία σπουδασμένη, πολλοί στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, με σύγχρονες υποδομές, με συμμετοχή στις ισχυρότερες παγκόσμιες συμμαχίες να είναι στους σημαντικότερους δείκτες που αφορούν τις κρατικές και οικονομικές λειτουργίες ανάμεσα στις χώρες της Αφρικής». 
Ολόκληρη η ομιλία εδώ.

Παρόντες στο συνέδριο ήταν οι Στέφανος Μάνος, Νίκος Τσούκαλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΔΗΜΑΡ, Γρ. Ψαριανός, βουλευτής ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Μπουραντάς, Πρόεδρος Κοινωνίας Αξιών, Θεόδωρος Πολυζωίδης, πρόεδρος Δημοκρατικών, Παναγής Παναγιωτόπουλος, εκπρόσωπος των 58, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Πρόεδρος Φιλελεύθερης Συμμαχίας, Παναγιώτης Βλάχος, επικεφαλής του Μπροστά, Νίκος Λάαρης, εκπρόσωπος από το Νέο Κόμμα, Α. Παπαδόπουλος, τέως εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ.

Αν θα χαρακτήριζα αυτό το συνέδριο, θα το έλεγα ένα συνέδριο συνεργασιών, περισσότερο εντύπωση μου προκάλεσαν οι δημόσιες τοποθετήσεις για συνεργασίες και στήριξη.

Τα συμπεράσματα δικά σας!



Δεν υπάρχουν σχόλια: