Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Yποδοχή ήρωα στην Τιμοσένκο από τους συγκεντρωμένους στην πλατεία Ανεξαρτησίας - Την στηρίζουν οι ΗΠΑ [εικόνες&βίντεο]

Yποδοχή ήρωα στην Τιμοσένκο από τους συγκεντρωμένους στην πλατεία Ανεξαρτησίας -Την στηρίζουν οι ΗΠΑ [εικόνες&βίντεο]

Χαιρετίζω τους «ήρωες της Ουκρανίας» είπε η Γιούλια Τιμοσένκο απευθυνόμενη στο συγκεντρωμένο πλήθος στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου και κάλεσε τον ουκρανικό λαό να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις. 

Η Ουκρανία θα γίνει μέλος της Ε.Ε. και τότε θα αλλάξουν όλα, τόνισε μεταξύ άλλων.
Σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία, καθισμένη σε αναπηρικό καροτσάκι λόγω της ταλαιπωρημένης υγείας της (σ.σ. νοσηλευόταν φρουρούμενη σε νοσοκομείο του Χάρκοβο πριν την απελευθέρωσή της), η Γιούλια Τιμοσένκο απηύθυνε έκκληση στους Ουκρανούς να παραμείνουν στις επάλξεις του αγώνα:  «Δεν έχετε δικαίωμα να φύγετε από τη Μεϊντάν ... όχι ακόμα» ανέφερε χαρακτηριστικά...

Η Ουκρανία «θα διαλυθεί χωρίς εσάς», είπε η Τιμοσένκο στους χιλιάδες συγκεντρωμένους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης και τόνισε  ο Βίκτρο Γιανουκόβιτς θα έπρεπε να υποχρεωθεί να έλθει στη Μειντάν για να λογοδοτήσει ενώπιον των πολιτών.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μία μέρα η Ουκρανία θα γίνει πλήρες μέλος της Ε.Ε. και τότε όλα θα αλλάξουν, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Οι εθνικιστές διαμηνύουν πάντως πως παρά την απόφαση του  κοινοβουλίου για την αποπομπή του προέδρου  Γιανουκόβιτς, θα συνεχίσουν τις διαδηλώσεις.
«Ο Δεξιός Τομέας δεν θα διαλυθεί», τονίζει η οργάνωση της αντιπολίτευσης -μία από τις πιο ακραίες στην Ουκρανία- «δεν είναι η ώρα να γιορτάσουμεμ, τώρα πρέπει να είμαστε πιο ενωμένοι από πριν».

Στήριξη από ΗΠΑ

Η Ουάσινγκτον χαιρέτισε το γεγονός ότι η Ουκρανή πρώην πρωθυπουργός αφέθηκε ελεύθερη και δεσμεύθηκε να συνεργαστεί με τη Ρωσία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και με διεθνείς οργανισμούς για να υποστηρίξει μια «ενωμένη και δημοκρατική» Ουκρανία.
«Έχουμε ταχθεί με συνέπεια υπέρ της αποκλιμάκωσης της βίας, της συνταγματικής αναθεώρησης, μιας κυβέρνησης συνασπισμού και πρόωρων εκλογών, και οι σημερινές εξελίξεις μας φέρνουν πιο κοντά στον στόχο αυτό», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.
Επαφίεται στους Ουκρανούς να «καθορίσουν το μέλλον τους», τονίζει, χαιρετίζοντας παράλληλα τον «εποικοδομητικό ρόλο» που διαδραμάτισε η Ράντα, η ουκρανική βουλή. Καλεί τέλος «να σχηματιστεί γρήγορα μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ευρεία και αποτελούμενη από τεχνοκράτες».

Δείτε το Video:

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: