Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Τα τρία πράγματα που ο Μπιλ Γκέιτς εύχεται να είχε κάνει 20 χρόνια νωρίτερα

bill gates

Ο Μπιλ Γκέιτς του 2014 είναι πολύ διαφορετικός από τον Μπιλ Γκέιτς του 1994. 

Τότε, αποκλειστικός στόχος του ήταν να μετατρέψει την Microsoft σε τεχνολογικό κολοσσό. 
Σήμερα, ο ίδιος ομολογεί ότι αν γύριζε πίσω το χρόνο θα άλλαζε πολλά πράγματα.
Κατά τη διάρκεια συνεδρίας ερωταπαντήσεων που οργάνωσε ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Reddit, ο μεγιστάνας του software, εξομολογητικός όσο ποτέ άλλοτε, αποκάλυψε ορισμένες άγνωστες στο ευρύ κοινό πτυχές του εαυτού του.
Ακολουθούν τρεις από τις πιο αποκαλυπτικές στιγμές της «συνεδρίας»: ...



-Στην ερώτηση σε τι θα επικεντρωνόταν αν ξεκινούσε τώρα τις σπουδές του στον τομέα των επιστημών των υπολογιστών, ο Γκέιτς απάντησε πως θα εστίαζε στην υπολογιστική μάθηση, κοινώς στην ανάπτυξη υπολογιστικών μηχανών και συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιούν αλγόριθμους αυξητικής μάθησης.

-Ένα άλλο σημαντικό σημείο στο οποίο στάθηκε ήταν ο παράγοντας «φιλανθρωπία». Όπως ομολόγησε, θα προσπαθούσε να ισορροπήσει νωρίτερα και αποτελεσματικότερα ανάμεσα στην επιχειρηματική δραστηριότητά του και προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο.

-Τέλος, παραδέχθηκε ότι αν γύριζε πίσω το χρόνο θα προσπαθούσε να περνάει περισσότερο χρόνο μακριά από το γραφείο: «πριν από 20 χρόνια έμενα στο γραφείο για μέρες ολόκληρες και δεν θα το σκεφτόμουν καν δεύτερη φορά. Τότε ήμουν γεμάτος ενέργεια και αφέλεια. Τώρα, είμαι πιο ήπιος και μεστός, με λίγη περισσότερη σοφία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: