Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Έξαλλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή

Αφορμή η αποδοχή εκ μέρους Μανιτάκη τροπολογίας του Απόστολου Κακλαμάνη για εκχώρηση δημόσιας περιουσίας σε εργαζομένους ραδιοφωνικών σταθμών που κλείνουν.

Εκρηκτικό είναι εδώ και λίγη ώρα το κλίμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο εντός Βουλής. Κι αυτό γιατί πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (ανάμεσά τους οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Μ.Βορίδης ακόμα και ο Υφυπουργός Μανούσος Βολουδάκης) εξοργίστηκαν με την απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Διοίκησης Αντώνη Μανιτάκη να κάνει αποδεκτή τροπολογία του ...
Απόστολου Κακλαμάνη με την οποία αν ένας ραδιοφωνικός σταθμός κλείσει τότε αν οι μισοί εργαζόμενοι υποβάλλουν σχετική αίτηση μπορούν να πάρουν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού στην ίδια συχνότητα. Δεν ήταν μάλιστα λίγοι αυτοί που υποστήριξαν ότι πρόκειται για φωτογραφική τροπολογία για τον ραδιοσταθμό ΦΛΑΣ αφού αυτόν έφερε ως παράδειγμα κα ο κ.Κακλαμάνης.
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξαν ότι οι άδειες των ραδιοσυχνοτήτων αποτελούν δημόσια περιουσία και δεν μπορούν να αποτελέσουν είδος αποζημίωσης στους εργαζομένους των ραδιοφωνικών σταθμών που κλείνουν. 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα επκοινώνησε με τον γραμματέα της Κονοβουλευτικής Ομάδας Θανάση Μπούρα κάνοντας λόγο για απαράδεκτη και τρελή τροπολογία ωστόσο ο γραμματέας πέταξε την μπάλα στην εξέδρα. 
Το κλίμα είναι βαρύ ακόμα και εντός της Νέας Δημοκρατίας καθώς την τροπολογία συνυπέγραψε η Σοφία Βούλτεψη.
Στην ίδια τροπολογία η οποία σε λίγο αναμένεται να γίνει νόμος του κράτους προβλέπεται επίσης ότι "σε περίπτωση οριστικής παύσης ή διακοπής τουλάχιστον επί εξάμηνο της λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού ή καθυστέρησης καταβολής επί τετράμηνο των αποδοχών στο 1/3 τουλάχιστον του προσωπικού ή του 1/3 των συνολικών αποδοχών του από τους υπόχρεους προς τούτο, η άδεια λειτουργίας του ρ/φ σταθμού ανακαλείται από τον ως τότε αδειούχο της" σημείο με το οποίοα δεν διαφώνησε κανείς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: