Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

"Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει πίσω ΟΤΕ, ΔΕΗ και λιμάνι Πειραιά" - Τι απάντησε ο Σ. Κεδίκογλου

Νέο λάδι στη φωτιά της πολιτικής κόντρας... 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προς επενδυτές, δήλωσε: 
«Όσο κι αν προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να περιβληθεί ευρωπαϊκό μανδύα, μιλώντας για «σοβαρές ιδιωτικές επενδύσεις» , τον απογυμνώνουν διαρκώς οι ενέργειες και δηλώσεις στελεχών και βουλευτών του, όπως ο κ. Βίτσας που προανήγγειλε διωγμό όλων των επενδυτών από τον ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτη την COSCO από το λιμάνι του Πειραιά. 
Ευτυχώς ο κόσμος τους έχει πια καταλάβει». 
Βίτσας: Θα πάρουμε πίσω ΟΤΕ, ΔΕΗ και λιμάνι Πειραιά...


O γραμματέας της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας διατύπωσε τη θέση ότι το κόμμα του θα αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες, ώστε σταδιακά να επανακτήσει ο ελληνικός λαός την περιουσία του.

Όπως εξήγησε, αν στην περιουσία του ελληνικού λαού περιλαμβάνεται και το λιμάνι της Cosco, τότε και αυτό θα το «πάρουμε πίσω»

Παράλληλα, ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθούσε να πάρει πίσω και τον ΟΤΕ και την ΔΕΗ.

«Εμείς θα πάρουμε τα μέτρα και, στο βαθμό που είναι αυτό αναγκαίο - γιατί το λέμε σαν να είναι το πιο τρομερό πράγμα στον κόσμο - στο βαθμό της αξιοποίησης, βεβαίως και το λιμάνι του Πειραιά θα επανακτηθεί από την κοινωνία και το Δημόσιο. Οι επικοινωνίες θέλουμε να είναι υπό κοινωνικό έλεγχο και δημόσιο έλεγχο, άρα θα προσπαθήσουμε να πάρουμε και τον ΟΤΕ πίσω. Και στη ΔΕΗ θα το κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Βίτσας.

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ
«Όταν ο κ. Κεδίκογλου αναφέρεται σε επενδύσεις, προφανώς εννοεί το fast track ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τα deals και τις μίζες υπέρ των φίλων τους . Δεν είναι επενδύσεις ούτε οι Ε.Ο.Ζ της άγριας εκμετάλλευσης των εργαζομένων και της καταστροφής του περιβάλλοντος, ούτε η απώλεια από το Δημόσιο κάθε εργαλείου παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης» .

Επίκαιρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: