Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Μεταξύ 8ης και 11ης Ιουλίου 2011 η μεταγραφή του USB


Γρ. Πεπόνης - Σπ. Μουζακίτης: Ξέρουμε πότε μεταγράφηκε το USB

Το διάστημα 8 - 11 Ιουλίου 2011 φέρεται να αντιγράφηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το USB στικ που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, που ερευνούν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Το διάστημα εκείνο επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ήταν ο Ιωάννης Διώτης, ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής του ΣΔΟΕ στις 2 Μαΐου του 2011, ωστόσο κανείς δεν ξέρει -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- αν πρόκειται για μια ακόμη αντιγραφή του επίμαχου αρχείου...

Πάντως, τα παραπάνω στοιχεία φέρονται να υπάρχουν στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς.
Κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το αρχείο δεν βρίσκονταν ακόμη στα χέρια του τότε υπουργού Οικονομικών και σήμερα προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγέλου Βενιζέλου. 
Το στικάκι φέρεται να έφτασε στα χέρια του τον Αύγουστο του ίδιου έτους, όταν ενημερώθηκε σχετικά από τον κ. Διώτη.
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει δηλώσει πως αντέγραψε το αρχικό CD της λίστας στα τέλη του 2010, όταν και την παρέλαβε από το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών και έδωσε το αρχείο στον κ. Διώτη, όπως έχει πει, στις 17 Ιουνίου του 2011, όταν και αποχώρησε από το υπουργείο.
Η εξέλιξη αυτή φαίνεται πως αφήνει εκτός ευθυνών τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος κατά δήλωσή του ενημερώθηκε από τον κ. Διώτη για την ύπαρξη της λίστας τον Αύγουστο του 2011.
Μήνες αργότερα και μετά τις αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος» για τη χαμένη λίστα Λαγκάρντ -συγκεκριμένα στις αρχές Νοεμβρίου του 2012- ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι έστειλε το αρχείο που είχε παραλάβει από τον κ. Διώτη στο Μέγαρο Μαξίμου.  
Αυτό στη συνέχεια διαβιβάστηκε στο ΣΔΟΕ και ξεκίνησαν οι έρευνες.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: