Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Το απόλυτο τουρλουμπούκι

Τέτοιο τουρλουμπούκι όπως αυτό με τη λίστα Λαγκάρντ δεν έχει μεταγίνει.  

Ακόμη και την Ελλάδα, τη χώρα όπου κυριαρχεί το χάος σε υπερθετικό βαθμό, η υπόθεση αυτή ξεχωρίζει.
Που σημαίνει ότι επιβεβαιώνονται πλήρως όσοι υποστηρίζουν ότι "η Ελλάδα δεν είναι κράτος, είναι ιδέα" και όσοι πιστεύουν ότι τέτοιες απόψεις είναι υπερβολικές δεν ξέρουν τι τους γίνεται, άρα δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. 
Το ίδιο ισχύει και για όσους θεωρούν ότι η χώρα μας μπορεί μόνη της να πορευτεί και να γίνει συντεταγμένη πολιτεία. Αποκλείεται.
Αποκλείεται γιατί είναι φανερό ότι λείπει ο...
επαγγελματισμός, η δυνατότητα αντιμετώπισης πολύπλοκων καταστάσεων, η ευχέρεια όταν πρόκειται για πολύπλοκους χειρισμούς, η διατήρηση της εχεμύθειας, ειδικά στη διοίκηση, η γνώση της λειτουργίας στο πλαίσιο ομάδας. Αυτά, συν όλα τα άλλα τα γνωστά, όπως η κομματοκρατία, η αναξιοκρατία, η προώθηση των "δικών μας παιδιών", στα οποία συγκαταλέγονται, φίλοι, συγγενείς, συντοπίτες και βέβαια κομματικοί, η αδιαφορία για κανόνες, νόμους και θεσμούς, η έλλειψη στοιχειώδους πειθαρχίας και όλα τα συναφή. Αν προσθέστε τον φόβο, τα μήντια, την δικομανία, και την γραφειοκρατία, αντιλαμβάνεστε γιατί το κράτος-ιδέα Ελλάς δεν μπορεί...
Τέλος πάντων, για να ξαναγυρίσουμε στη λίστα Λαγκάρντ, με όσα έγιναν χθες και προχθές και πιθανότατα θα γίνουν σήμερα, αύριο και μεθαύριο, δεν χάθηκαν μόνον η δικέτα που παρέδωσαν οι γάλλοι στον Παπακωνσταντίνου και το στικάκι που έδωσε αυτός στον Διώτη, αλλά και ολόκληρη η μπάλλα
Κανείς δεν ξέρει ποιος πήρε στα χέρια του τι και πότε, ενώ αντίθετα φαίνεται ότι κυκλοφορούσαν πολλά στικάκια, όπου μπορούσε ο καθείς να κάνει όποια παρέμβαση ήθελε. Σύμφωνα δε με αυτά που γνωρίζουμε σήμερα, μόνον οι υπόνοιες για τον Βενιζέλο χάνουν βάρος.
Με αυτή την κατάσταση που επικρατεί, δυσκολεύει επί της ουσίας και η συζήτηση για τις παραπομπές στη Βουλή. 
Με ποιο χέρι στην καρδιά θα πάνε τα κόμματα και οι βουλευτές για να ζητήσουν την παραπομπή του ενός ή του άλλου; 
Θα πάνε όμως, γιατί το παιχνίδι είναι πολιτικό και όχι δικαστικό και γιατί δεν μπορούν να κάνουν πίσω. Αδιαφορώντας μάλιστα που ελβετοί και γάλλοι έχουν πει ρητά ότι δεν πρόκειται να προσφέρουν οποιαδήποτε δικαστική συνδρομή. 
Οι πρώτοι μάλιστα είχαν προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε χρήση της λίστας Λαγκάρντ αποκλείει συμφωνία για φοροφυγάδες και φυγή κεφαλαίων! Και μετά θα δούμε τι θα βγάλουν οι κάλπες που θα στηθούν.
Άγγελος Στάγκος
astagkos@reporter.gr


Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: