Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Άμεση χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζητά ο Χαν

Γιοχάνες-Χαν

Άμεσα θα πρέπει να προχωρήσουν 

στην υλοποίησή τους τα προγράμματα εγγυήσεων και χρηματοδότησης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Γιοχάνες Χαν
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος είχε συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη, με τον οποίο συζήτησαν το εν λόγω θέμα. 
 Μάλιστα προσέθεσε πως θα πρέπει να επιταχυνθεί από τις Περιφέρειες η υλοποίηση έργων στον τομέα του τουρισμού που αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας στην προσέλκυση επενδύσεων. 
Ο κ. Χαν εξέφρασε...
την αισιοδοξία του, ότι η Ελλάδα θα έχει θετικά αποτελέσματα ως προς τον στόχο απορρόφησης κονδυλίων ύψους 3,7 δισ. ευρώ που έχει τεθεί για τη φετινή χρονιά σύμφωνα με το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής προκειμένου, να ενισχυθεί η προσπάθεια για περιορισμό της ύφεσης και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ενώ ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επιτάχυνση της απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, μεταξύ άλλων με τον ορισμό συντονιστών σε έργα και προγράμματα που παρουσιάζουν καθυστερήσεις.


13.11.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: