Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Η επιμήκυνση κερδήθηκε, η δόση έρχεται, τώρα βάζει λεφτά και η Ε.Τ.Επ. - Κλάμα Τσίπρας & Καμμένος

Εξαφανισμένοι οι ΣΥΡΙΖΑίοι και οι ΑΕροψεκασμένοι από χθες... μόνο ο Στρατούλης βγήκε για να γελάσουμε
Τουλάχιστον 700 εκατομμύρια ευρώ δεσμεύτηκε ότι θα εκταμιεύσει στη χώρα μας μέχρι τέλος Δεκεμβρίου η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) , προκειμένου να διοχετευθούν σε διάφορους τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως ενέργεια, μεταφορές, μικρομεσαίες επιχειρήσεις.


Αυτό συμφωνήθηκε σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του Υπουργού, Γιάννη Στουρνάρα, και του Αντιπροέδρου της ΕΤΕπ, Ντάριο Σκαναπιέκο...

 
Πρόκειται για την εκταμίευση μέρους της χρηματοδότησης που έχουν συμφωνήσει η ΕΤΕπ με φορείς του ελληνικού δημοσίου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η εκταμίευση αυτή, που θα καλύπτεται από την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, ολοκληρώνει μια διαδικασία που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο όπου λύθηκαν τα προβλήματα που εμπόδιζαν την εκταμίευση συμφωνηθέντων χρηματοδοτήσεων και συνεχίστηκε τον Σεπτέμβριο με την υπογραφή του πρωτοκόλλου μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών και του Προέδρου της ΕΤΕπ.
http://dexiextrem.blogspot.gr
politika-gr 
Επίσης μια νέα συμφωνία μαμούθ:  
Η συμφωνία, που υπεγράφει σήμερα παρουσία του πρωθυπουργού, αφορά την μεταφορά όλων των προϊόντων της Hewlett Packard προς την Ευρώπη με το στόλο της Cosco και τη διοχέτευσή τους στις ευρωπαϊκές αγορές μέσω του λιμανιού του Πειραιά και με τα τραίνα της ΤραινΟΣΕ.
Με απλά λόγια, το λιμάνι του Πειραιά επέλεξε η Hewlett-Packard ως πύλη εισόδου των προϊόντων της για την ΕΕ. 
Η συμφωνία με τον κολοσσό της Hewlett-Packard με την COSCO και την ΤραινΟΣΕ είναι  μεγάλης σημασίας για την ελληνική οικονομία και  δίνει έναν τόνο αισιοδοξίας στην προσπάθεια της κυβέρνησης να   δημιουργήσει ανάπτυξη. 
Επίσης πρόκειται για συμφωνία που στέλνει ισχυρό μήνυμα στις μεγάλες εταιρείες ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που μπορούν να εμπιστευτούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από δύο τρένα θα αναχωρούν καθημερινά από το λιμάνι του Πειραιά επί 365 ημέρες τον χρόνο  προς τις χώρες της Ευρώπης μεταφέροντας τα προϊόντα της Hewlett-Packard. Παλιότερες πληροφορίες έκαναν λόγο  σε πρώτη φάση για 20.000 εμπορευματοκιβώτια τον χρόνο. 
Τα οφέλη θα  είναι  μεγάλα τόσο για το λιμάνι του Πειραιά όσο και για  την ΤραινοΟΣΕ η οποία  σύμφωνα με εκτιμήσεις   αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τα έσοδά της. 
Η συμφωνία αφορά την μεταφορά όλων των ειδών προϊόντα της Hp   όπως είναι υπολογιστές, laptops και εκτυπωτές  τα οπoία κατασκευάζονται στην  Ασία.  
Ο λόγος που η διοίκηση της Hp λιμάνι του Πειραιά  και από εκεί τη σιδηροδρομική προώθηση σε όλη την Ευρώπη είναι το γεγονός ότι συντομεύεται ο χρόνος παράδοσης των εμπορευμάτων κατά 4-6 ημέρες σε σχέση με τα λιμάνια  της Αμβέρσας και του Ρότερνταμ τα οποία χρησιμοποιούσε μέχρι τώρα η εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: