Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Είστε τα υπολείμματα των συντεχνιών που καταρρέουν



Σαμαράς: “Η δόση θα εκταμιευθεί και με το παραπάνω, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τα υπολείμματα των συντεχνιών που καταρρέουν”.
«Δεν είστε το αύριο, ούτε το σήμερα, ούτε το χθες. Είστε τα υπολείμματα των συντεχνιών που καταρρέουν» απάντησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στα λεγόμενα του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
«Δεν φέρατε άνεμο αλλαγής, αλλά παλαιοκομματισμό. Θα πρέπει να βγείτε από το κουτάκι με τα στερεότυπα και τις ιδεοληψίες» συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.
O πρωθυπουργός τόνισε τρία σημεία:

«Οι θυσίες του Ελληνικού λαού είναι οι τελευταίες, οι αδικίες θα αποκατασταθούν και τα χρήματα της δόσης θα έρθουν έγκαιρα. Θα έρθουν ακέραια και με το παρταπάνω. Για αυτό ακριβώς δουλεύω. Γιατο παραπάνω. Είναι η ώρα των δανειστών να κάνουν πράξηόσασυμφωνήσαμε. Και θα κάνουν».

«Με τον Προϋπολογισμό κάνουμε το πρώτο βήμα για να πιάσουμε τους στόχους μας»
ανέφερε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως αν είχαν γίνει όσα έπρεπε στην ώρα τους, δεν θα χρειαζόταν να κοπούν μισθοί και συντάξεις, τονίζοντας πως σαν Αξιωματική Αντιπολίτευση δικαιώθηκε στο ζήτημα της ύφεσης, αλλά πρότεινε και υπερψήφισε πολλές μεταρρυθμίσεις. «Αντιπολίτευση δεν σημαίνει όχι σε όλα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.
«Δεν θα περιμένω τις επενδύσεις, θα τις κυνηγήσω τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό» είπε ο πρωθυπουργός, που υπενθύμισε πως μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα βοηθηθεί η ανάπτυξη στη χώρα.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις «απειλές» που εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης «Να απειλούν βουλευτές με ειδικά δικαστήρια και με λιντσαρίσματα; Τι προσπαθούν να μας τρομάξουν; Το λόμπι της δραχμής έγινε το λόμπι της παράνοιας. Θλίψη μας προκαλούν και όχι φόβο»

Για το θέμα των υπαλλήλων της βουλής
ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως η τροπολογία θα κατατεθεί και θα εφαρμοστεί και δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις για κανέναν. «Είναι λογικό να παίρνουν εφάπαξ 8 φορές πάνω από αυτό που παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι; Δεν θα παραβιαστεί το Σύνταγμα, ούτε το αυτοδιοίκητο. Αυτοδιοίκητο υπάρχει και στην δικαιοσύνη αλλά περικοπές έγιναν στους μισθούς τους. Η πολιτεία θα αποφασίζει για τους μισθούς».




http://www.zoomnews.gr 
politika-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: