Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Το νέο κόμμα Σαμαρά και ο ρόλος του Κώστα Καραμανλή


Εξακολουθούν να συζητώνται παρασκηνιακά τα σενάρια για δημιουργία νέου φιλοευρωπαϊκού κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά με ριζικό μετασχηματισμό της ΝΔ.  

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διεργασίες συνεχίζονται σε επιχειρηματικούς και πολιτικούς κύκλους και γίνονται ανοίγματα σε κεντρογενείς, εκσυγχρονιστές και φιλελεύθερους πολιτικούς.
Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υποστήριξε δημόσια την ανάγκη δημιουργίας ενός κεντροδεξιού φιλοευρωπαϊκού μετώπου προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων εντός του ΠΑΣΟΚ. 
Είναι ενδεικτική η δήλωση του βουλευτή Αρκαδίας ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου:...
«Οποιος θέλει να γίνει συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ ή όποιος θέλει να διαπραγματευθεί την ιστορία του με τον κ. Σαμαρά είναι ελεύθερος να το κάνει, καθώς εν προκειμένω δεν υπάρχουν σκυλιά να γαυγίζουν προς αποτροπή» δήλωσε στον «Τύπο της Κυριακής».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτή την κατεύθυνση ανοίγουν δίαυλοι επαφών της ηγεσίας της ΝΔ με πρώην εκσυγχρονιστές όπως είναι οι κύριοι Τάσος Γιαννίτσης και Γιώργος Φλωρίδης, πρώην υπουργοί του Κώστα Σημίτη.
Αντιδράσεις προκαλεί η πρόθεση ανασύστασης της ΝΔ σε νέο κόμμα και εντός του κόμματος της Συγγρού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ενώ υπάρχει και ένας αριθμός βουλευτών που αρνείται να υποδεχθεί στους κόλπους της ΝΔ πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ.

Ο ρόλος του Καραμανλή

Στις ζυμώσεις που γίνονται αυτή την περίοδο εντός της ΝΔ για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ανάμειξη και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έχει πυκνώσει τις επαφές του με βουλευτές και στελέχη της παράταξης. Πηγές που βρίσκονται κοντά στον πρώην πρωθυπουργό αναφέρουν ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα και αρνείται προς το παρόν να κάνει δηλώσεις.
Στελέχη που μιλούν εξ ονόματός του έδειχναν αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Εδώ δεν διέλυσε τη ΝΔ ο ανιψιός του ιδρυτή, θα την διαλύσει ο Σαμαράς;» αναφέρουν, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: