Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Τσίπρας: Ο Βενιζέλος αυτουργός της τραγωδίας

Δριμεία αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τη νέα δανειακή σύμβαση και τα νέα ενδεχόμενα μέτρα, αλλά και τον τρόπο που διαπραγματεύεται γι' αυτά η κυβέρνηση. 
Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν διαπραγματεύεται, ενώ χαρακτήρισε ηθικό αυτουργό της ελληνικής τραγωδίας τον Γιώργο Παπανδρέου και φυσικό αυτουργό τον Ευάγγελο Βενιζέλο
«Με χαρακτηρίζετε φυσικό αυτουργό ποιας προσπάθειας; Στο να σταθεί η χώρα ζωντανή;», απάντησε φανερά ενοχλημένος...
ο υπουργός Οικονομικών καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει ποιας πρότασης είναι εμπνευστής:
«Να βγούμε από το ευρώ για να αγοραστεί η χώρα φθηνά από αυτούς που έβγαλαν τα κεφάλαιά τους από τη χώρα;», εκφράζοντας την ελπίδα να μη χρησιμοποιείται ο Αλέξης Τσίπρας από κάποιους συνειδητά ως όργανο παραπλάνησης.
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση να μην αποδεχτεί το νέο δάνειο, γιατί αυτό θα είναι το επιστέγασμα της τραγωδίας καθώς δεν πάει ούτε δεκάρα στην ελληνική οικονομία, αλλά στις τράπεζες και σε τοκοχρεολύσια, ενώ θα καταρρεύσουν και τα ασφαλιστικά ταμεία και να σταματήσει να εκβιάζει το λαό.
«Δεν παίζουμε με τη φωτιά, αυτό που μπορεί να ζήσουμε και θέλουμε να αποφύγουμε δεν περιγράφεται», απάντησε ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζοντας ότι «εσείς παίζετε με την καταστροφή της χώρας και πίσω από την καταστροφή υπάρχουν συμφέροντα».
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=94837

Δεν υπάρχουν σχόλια: