Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Γιάννης Στουρνάρας: Εκτός ευρώ υπάρχει αργός και βασανιστικός θάνατος

Γιάννης Στουρνάρας: Εκτός ευρώ υπάρχει αργός και βασανιστικός θάνατος«ΜΕ ΤΗΝ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ»
Τη διαβεβαίωση ότι η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ, παρείχε στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον αλλά και σε εκατοντάδες ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
«Σας διαβεβαιώνω ότι η απόλυτη πλειοψηφία θέλουμε το ευρώ, γιατί εκτός ευρώ υπάρχει αργός και βασανιστικός θάνατος» τους...
είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών δηλώνοντας ότι όσο υπάρχει αβεβαιότητα δεν θα έρθουν επενδύσεις.
Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αλλά και στους τομείς οι οποίοι μπορούν να προσελκύσουν επενδυτικά κεφάλαια, όπως η ενέργεια, ο αγροτικός τομέας, ο τουρισμός κ.α.
Από την πλευρά τους, οι επιχειρηματίες στις τοποθετήσεις τους –αναφερόμενοι προς τον κ. Στουρνάρα- επισήμαναν τις αργές διαδικασίες και τη γραφειοκρατία που εμποδίζουν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, και ζήτησαν απλοποίηση των διαδικασιών ακόμα και στα επίπεδα μιας εβδομάδας.
Σημειώνεται ότι την εκδήλωση διοργάνωσε, η Ελληνική Πρωτοβουλία, και στοχεύει στην ανάδειξη της χώρας ως επενδυτικού προορισμού και που ήδη έχει συγκεντρώσει 100 εκατ. ευρώ για δάνεια για ελληνικές επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: