Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Λυκουρέντζος: Δε θα γίνω Λοβέρδος και δε θα κλείσει κανένα νοσοκομείο

Πράσινο φώς στις συγχωνεύσεις τμημάτων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. 

Η υλοποίηση της περίφημης διοικητικής αναδιάρθρωσης στο ΕΣΥ που θα έχει ως αποτέλεσμα σημαντική εξοικονόμηση στις λειτουργικές δαπάνες του συστήματος δημόσιας υγείας παρουσιάστηκε εκτενώς από τον υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, στους επικεφαλής της τρόικας, κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.
Η ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης θα συρρικνώσει κατά 660 τμήματα και κλινικές το σύστημα των νοσοκομείων σε όλη την επικράτεια. Σύμφωνα με τα...
στοιχεία του υπουργείου Υγείας, ο αριθμός των κλινικών σήμερα αγγίζει τις 1.900.
Η ηγεσία του υπουργείου παρουσίασε στους αξιωματούχους της τρόικας και τα λιγότερο θετικά στοιχεία της φαρμακευτικής δαπάνης: η υπέρβαση αγγίζει τα 153 εκατ. ευρώ το πρώτο τετράμηνο του έτους.
Οι αξιωματούχοι της τρόικας ενημερώθηκαν ότι το ποσό της διαφοράς μεταξύ της προϋπολογισθείσας και της πραγματικής δαπάνης θα καλυφθεί όπως ο νόμος ορίζει από τις φαρμακευτικές εταιρείες (πρόκειται για το λεγόμενο claw - back).
Σε ό,τι αφορά τη νοσοκομειακή δαπάνη, η παρουσίαση έδειξε ότι δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,2 δισ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι στο πεδίο αυτό το υπουργείο Υγείας βρίσκεται εντός στόχων.
Μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της τρόικας, ο κ. Λυκουρέντζος έκανε την εξής δήλωση: «Αποτελούν προτεραιότητά μας η ποιότητα και η πληρότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες στο πλαίσιο των δεσμεύσεων τις οποίες έχει αναλάβει η χώρα μας. Συζητήσαμε με ειλικρίνεια, με επίκεντρο τους στόχους τους οποίους καλούμεθα να επιτύχουμε.
Όπως γνωρίζετε, αξιοποιούμε το σύνολο των εργαλείων πολιτικής τα οποία έχουν νομοθετηθεί. Χρειάζεται να σημειώσω ότι η συνειδητοποίηση των κινδύνων τους οποίους αντιμετωπίζει η χώρα, επιβάλλει την αλλαγή νοοτροπίας όλων, σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα στο έργο μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: