Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ανατροπή και ανησυχία για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ - Η δημοσκόπηση της Pulse RC για ' Το Ποντίκι '

thumb
Η είδηση από τη σημερινή δημοσκόπηση της Pulse RC για το «Π», την οποία όλα τα ΜΜΕ θα αγαπήσουν, αυτή που θα τροφοδοτήσει κουτσομπολιά και ίντριγκες, αυτή που θα δώσει αφορμή για αλλαγές στρατηγικής στον εσωκομματικό αγώνα του ΠΑΣΟΚ για τη διαδοχή Παπανδρέου είναι μία και μοναδική: 
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, με προτιμήσεις 20% στο σύνολο των ερωτηθέντων και 25% στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, προηγείται του Βενιζέλου (16% και 22% αντιστοίχως)!

Δείτε την δημοσκόπηση:

http://topontiki.gr/img/uploads/big/132328212026.jpg
Μια άλλη είδηση, από τους ίδιους πίνακες, εξ ίσου σημαντική, είναι ότι οι δύο αυτοί δελφίνοι δεν αντιμετωπίζουν σοβαρό ανταγωνισμό ούτε από τον Χρυσοχοΐδη ούτε από τη Διαμαντοπούλου ούτε από τον Ραγκούση ούτε από τον Παπουτσή, οι οποίοι βρίσκονται σε μονοψήφια νούμερα.
http://topontiki.gr/img/uploads/big/132328213869.jpg
Ο μεγάλος τους αντίπαλος, τον οποίο θα βρουν μπροστά τους και μετά την εκλογή – όποτε και αν γίνει – είναι ο «Άλλος». Αυτός ο «Άλλος», με 25%, είναι η πρώτη προτίμηση του συνόλου των ερωτηθέντων και, με 20%, η τρίτη των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.
Φυσικά δεν είναι ούτε αλχημεία ούτε λάθος ένας ακόμη υπολογισμός: Όλοι μαζί οι υποψήφιοι για τους οποίους ρωτήθηκαν οι πολίτες συγκεντρώνουν μόλις 51% στο σύνολο, με το 49% να... «ψάχνεται» ή να αδιαφορεί, και μόλις 64% στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, με το 36% να μην συγκινείται από κανένα όνομα.
«Όχι» στον Παπανδρέου
Το βέβαιο είναι ότι την παραμονή του Γιώργου Παπανδρέου στην προεδρία του κόμματος επιθυμεί μόλις το 25% του συνόλου (το 13% τον θέλει και υποψήφιο πρωθυπουργό, ενώ το 12% προτιμά να είναι άλλος ο υποψήφιος για την πρωθυπουργία). Το 49% δεν τον θέλει σε κανένα ρόλο, ενώ το 26% τηρεί σιγή ή δεν ενδιαφέρεται να απαντήσει.
http://topontiki.gr/img/uploads/big/132328209498.jpg
Αλλά και στο ΠΑΣΟΚ η εικόνα δεν είναι καλύτερη: μόνο το 37% θέλει την παραμονή Παπανδρέου (το 20% εξ αυτών τον θέλει και υποψήφιο πρωθυπουργό), ενώ το 45% τον απορρίπτει πλήρως και το 18% δεν απαντά.
http://topontiki.gr/img/uploads/big/132328210467.jpg
Τέλος, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ φαίνεται να προηγείται κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες στο σύνολο του δείγματος, συγκεντρώνοντας 20% έναντι 13% του ΠΑΣΟΚ.
(Αναλυτικά οι πίνακες της δημοσκόπησης στο «Π» που κυκλοφορεί σήμερα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: