Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Δεν λέει να ξημερώσει η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ

Δεν λέει να ξημερώσει η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ
Οι κριτικές αναφορές του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στα δύο χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η επισήμανσή του ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα μπορούσε πλέον να θέσει υποψηφιότητα μόνο σε... αποικία, προκάλεσαν έντονη δυσαρέσκεια και ενόχληση στον πρώην πρωθυπουργό, αλλά και σε μερίδα «πράσινων» βουλευτών.
Σαφέστατες αιχμές κατά της Άννας Διαμαντοπούλου και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη άφησε ο υφιστάμενος του υπουργού Ανάπτυξης, σχολιάζοντας το διάλογο που άνοιξε για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ.
Ο Σωκράτης Ξυνίδης, έγραψε στο...
προσωπικό του blog ότι: «Δεν μπορώ να προσεγγίσω την συνταγή του ΠΑΣΟΚ PLUS με διπλάσιο αμονιαζόλ», αναφερόμενος εμμέσως στην Α. Διαματοπούλου, ενώ για τον πολιτικό του προϊστάμενο σημείωσε: «Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να δηλώνεις παρών όταν καλού κακού είσαι απών ή απών ενώ έχεις και το νου σου να είσαι παρών. Δεν μπορώ να αντιληφθώ τη διαφορά "μεταρρυθμιστών" και "αντιμεταρρυθμιστών", όπως δεν είχα καταλάβει την διαφορά μεταξύ "εκσυγχρονιστών" και "αντιεκσυγχρονιστών". Αλήθεια πόσο εκσυγχρονιστής ή μεταρρυθμιστής είσαι όταν αρνείσαι να πωλείται το βρεφικό γάλα πρώτης ηλικίας στα super-markets και να πουλιούνται μόνο στα φαρμακεία σε πολλαπλάσια τιμή από αυτή της Γερμανίας;»
Βέλη Ραγκούση κατά στελεχών της απελθούσης Κυβέρνησης
Αιχμές κατά μελών της προηγούμενης κυβέρνησης, βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αλλά και συνδικαλιστών, για το γεγονός ότι δεν προχώρησαν κάποιες διαρθρωτικές αλλαγές, άφησε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης.
Ο υπουργός επεσήμανε ότι μία από τις βασικές αιτίες των δεινών που έχουν επεκταθεί στο σύνολο της οικονομίας είναι το καθεστώς αβεβαιότητας και αμφιβολίας για το αν θα χρεοκοπήσει ή όχι η χώρα και για το αν θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ.
«Δεν υπάρχει οικονομία στον κόσμο που θα άντεχε επί 2 χρόνια να λειτουργεί σε αυτό το καθεστώς αβεβαιότητας», ανέφερε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Αυτή η αβεβαιότητα δεν έπεσε από τον ουρανό, αλλά δημιουργήθηκε μέσα στην κυβέρνηση, μέσα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, μέσα στην κοινωνία, που έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους, για να αναβληθούν οι ριζικές αλλαγές που χρειαζόταν ο τόπος, για να μπορέσει η οικονομία να σταθεί στα πόδια της».
Ο Ραγκούσης έκανε λόγο για καθυστερήσεις και παλινωδίες «που δεν άντεξε η χώρα και η προηγούμενη κυβέρνηση» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «δεν θα ξημερώσει μια νέα μέρα για την οικονομία και το πολιτικό σύστημα αν δεν συνομολογηθεί ότι τέλειωσε η αμφιβολία και η αβεβαιότητα ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει και αν δεν ενταφιαστεί η αντίληψη ότι μπορούμε άλλα να λέμε, άλλα να εννοούμε και άλλα να πράττουμε».
Σχολιάζοντας την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση Παπαδήμου, τόνισε ότι «υπάρχει ο κίνδυνος, αντί να λέμε αλήθειες, να χρησιμοποιηθεί η νέα κυβέρνηση σαν χαλί για να κρύψουμε και πάλι από κάτω την σκόνη, πρόσκαιρα».
Νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τον λαό οραματίζεται ο Χρυσοχοΐδης
Υπέρ της δημιουργίας ενός εθνικού μετώπου και ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου με τον λαό, τάχθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έθεσε το πρόβλημα και πάλεψε, έστω και με τα λάθη και τις αδυναμίες, που μας αναλογούν. Όμως, άλλες πολιτικές δυνάμεις δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και η κυβέρνηση βρέθηκε να διαπραγματεύεται για την έξοδο από την κρίση χωρίς ένα αρραγές μέτωπο», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «η κρίση μάς αφορά όλους. Είναι δοκιμασία πολιτικών φορέων και προσώπων και οι πολιτικοί οφείλουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους ανοίγοντας δρόμους για συγκλίσεις και πολιτική πρόοδο».
Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ακόμη ότι «πρέπει να υπερβούμε τους σημερινούς στόχους», προσθέτοντας ότι ο μεγάλος στόχος είναι να μη χαθεί μία γενιά σε συνθήκες δημοσιονομικής οπισθοδρόμησης και γι αυτό, όπως τόνισε, «είναι αναγκαία μία νέα εθνική συμμαχία που θα βασίζεται στη συστράτευση και την αξιοποίηση όλων των πολιτικών δυνάμεων και των πολιτών».
Αναφερόμενος στην πρόβλεψη δημιουργίας πρωτογενούς πλεονάσματος με τον νέο προϋπολογισμό, ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι «η επίτευξή του θα περιορίσει τις επιθέσεις, που δέχεται η χώρα, θα διασώσει οριστικά τη χώρα από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και θα τη βάλει σε τροχιά ανάκαμψης».
Ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε για ανάγκη εκπόνησης ενός εθνικού σχεδίου για την περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών, επιστροφή ξένων επενδύσεων, μείωση της παραοικονομίας, αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου. Αναφέρθηκε, όμως, και στο Μνημόνιο τονίζοντας ότι «απέτρεψε μεν τη χρεοκοπία, αλλά δεν πέτυχε την επανεκκίνηση της οικονομίας, την αποκατάσταση κλίματος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, ενώ επιδείνωσε τις προοπτικές ανάκαμψης των επιχειρήσεων».

http://www.hbnews.gr/permalink/121987.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: