Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Ο Σαμαράς “διαγράφει” τις τάσεις

Την πολιτική ατζέντα της στρατηγικής του μέχρι και τις εκλογές, αναλύει ο Αντώνης Σαμαράς με τη συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στο «Βήμα της Κυριακής». 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις αναφορικά με το περιεχόμενο της συμμετοχής του κόμματός του στην κυβέρνηση Παπαδήμου, τοποθετείται για τον χρόνο διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών, εστιάζει στη δύσκολη πραγματικότητα που αναδεικνύεται στην ευρωζώνη, λόγω της κρίσης χρέους, ενώ δεν παραλείπει να κάνει και έναν συμπυκνωμένο απολογισμό της διετούς θητείας του στην ηγεσία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Το σημείο ωστόσο που «χτυπάει κόκκινο», είναι η αναφορά του στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, και πιο...
συγκεκριμένα η απάντηση που δίνει στην ερώτηση περί της ύπαρξης τάσεων στο εσωτερικό του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
«Οι τάσεις δεν έχουν καμία σχέση με την πολυσυλλεκτικότητα. Τάσεις είναι ανοικτά οργανωμένοι σχηματισμοί μέσα σε ένα κόμμα, με δική τους ατζέντα και δικές τους επιδιώξεις. Αυτό θρυμματίζει το κόμμα. Διαλύει την ενότητά του. Πολώνει τις σχέσεις μεταξύ των στελεχών του. Ακυρώνει την αντιπολιτευτική πρακτική του, ενώ υπονομεύει τη μελλοντική κυβερνητική αποτελεσματικότητά του. Φαντάζεστε να θέλεις να κυβερνήσεις και να ανορθώσεις τον τόπο, με ένα κόμμα που αποτελείται από αντιμαχόμενες συνιστώσες;», είναι η γεμάτη νόημα αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει με έμφαση ότι θέλει να πετύχει η κυβέρνηση Παπαδήμου, επιρρίπτει ωστόσο ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ για σκόπιμες καθυστερήσεις, για κομματικούς λόγους. «Δεν είμαστε αγκαλιά με κάποιο ημερολόγιο», σημειώνει, αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών προσθέτοντας ότι ανάλογα με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το PSI, μπορεί να διεξαχθούν λίγο πριν ή λίγο μετά την 19η Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: