Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Σωρεία σκανδάλων στα γραφεία τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολλές φορές ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου έχει μιλήσει για τις καθαρές σχέσεις τύπου , δημοσιογράφων και κυβέρνησης. 
Αν υποθέσουμε ότι ο κ. Παπανδρέου το εννοεί, οι συνεργάτες του δεν τον ακούνε. 
Δεν νοείται διαφορετικά δημοσιογράφος στο γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ να εισπράττει περισσότερο από τρία χρόνια παχυλή αμοιβή και από τον πολύπαθο δημοτικό σταθμό της Αθήνας χωρίς να πατάει ούτε καν να πληρωθεί, καθώς τα χρήματα μπαίνουν κατ’ ευθείαν σε ...τραπεζικό λογαριασμό.
Αυτό δεν εκθέτει μόνο την απερχόμενη δημοτική αρχή αλλά και τον Πρωθυπουργό, που ανέχεται τέτοιου είδους αργομισθία στο Γραφείο Τύπου του κόμματός του.
Ωστόσο δεν είναι η μόνη περίπτωση. 
Αν ο κ. Παπανδρέου ζητήσει να πληροφορηθεί που αλλού δουλεύουν οι δημοσιογράφοι των γραφείων τύπου των υπουργών του θα αντιληφθεί ότι η παράνομη πολυθεσία στο δημόσιο καλά κρατεί και μάλιστα από τους «κολλητούς» της σημερινής εξουσίας.
Εξόφθαλμη περίπτωση κυρίας η οποία πέραν της αργομισθίας στην ΕΡΤ και στο γραφείο Τύπου της Βουλής, πληρώνεται και ως σύμβουλος υπουργού από τα δημόσια έργα. Προφανώς δεν πρόκειται για την Φαλάτσι….που δεν μπορεί να αντικατασταθεί, αλλά τα «κονέ» μετράνε…
Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων που είναι στα γραφεία τύπου των υπουργών εργάζονται και στην ΕΡΤ –παρανόμως φυσικά- σε δημοτικούς ραδιοσταθμούς σε γραφεία νομαρχιών δήμων κλπ. Οι αρμόδιοι υπουργοί δεν τα βλέπουν αυτά ή κάνουν πώς δεν καταλαβαίνουν… Πάντως έτσι είναι σίγουρο ότι δεν συμβάλουμε όλοι μαζί να ξεπεραστεί η κρίση.
Επίσης δεν νοείται στο ίδιο το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού να διαθέτει «παρατρεχάμενους» οι οποίοι μάλιστα τον συνοδεύουν και στο εξωτερικό με αρμοδιότητες ανύπαρκτες , χωρίς να μιλούν λέξη από αγγλικά και χωρίς να προσφέρουν τίποτα στην δημοσιογραφική αποστολή που προσχηματικά συνοδεύουν. Επί της ουσίας βέβαια έχουν λίστες με ψώνια σε κάθε πρωτεύουσα.
Κατά τα λοιπά οι δημοσιογράφοι είναι σε «μαύρα μεσάνυχτα» από πληροφόρηση και ειδικά στο εξωτερικό πηγαίνουν στα μπρίφιγκ των ξένων αποστολών για να δουν τι γίνεται.
Πάντως και στο εσωτερικό η ενημέρωση χωλαίνει ιδιαίτερα, καθώς ρωτάς δέκα φορές με τι θέμα θα συνεδριάσει αύριο το υπουργικό συμβούλιο και απάντηση δεν παίρνεις.
Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει είναι γιατί τόσοι αργόμισθοι δημοσιογράφοι στους προθαλάμους της εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: