Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

«Αντιμνημονιακό» μέτωπο...

Ο στόχος του κ. Αντ. Σαμαρά


Η κλιμάκωση της κριτικής προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η προσπάθεια ενίσχυσης του «αντιμνημονιακού» μετώπου μέσω των περιοδειών ανά την Ελλάδα και της παρουσίας του κ. Αντ. Σαμαρά στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης αλλά και η κινητοποίηση όλων των στελεχών προς ενίσχυση των υποψηφίων του κόμματος για δήμους και περιφέρειες αποτελούν τους βασικούς στόχους της Ν.Δ. στον δρόμο προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Ο κ. Σαμαράς συγκάλεσε το απόγευμα χθες τη νέα Εκτελεστική Γραμματεία, προκειμένου να ...
τεθούν επί τάπητος οι στρατηγικές κινήσεις του κόμματος για το κρίσιμο δίμηνο που μεσολαβεί πριν από το πρώτο εκλογικό τεστ της νέας ηγεσίας.
Η Ν.Δ. αναμένεται να εντείνει τις επιθέσεις προς την κυβέρνηση και προσωπικά προς τον κ. Γ. Παπανδρέου. Ενα πρώτο δείγμα έδωσε χθες ο εκπρόσωπος κ. Π. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος διαπίστωσε πως «τις τελευταίες μέρες έχουμε ένα ιδιότυπο καθεστώς ακυβερνησίας, με ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος - σε παγκόσμια πρωτοτυπία - εξαγγέλλει ανασχηματισμό χωρίς να τον κάνει...
Ουδείς υπουργός δουλεύει, διότι όλοι περιμένουν τις επικείμενες αλλαγές στην κυβέρνηση». 
Παράλληλα, η Ν.Δ. έβαλε εκ νέου εναντίον της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής τόσο με δηλώσεις του κ. Χρ. Σταϊκούρα όσο και του κ. Θ. Καράογλου.
Κρίσιμο στοίχημα για την ηγετική ομάδα είναι οι επιδόσεις του κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην Περιφέρεια Αττικής, όπου την «εκγύμναση» και την προβολή του υποψήφιου περιφερειάρχη Β. Κικίλια θα αναλάβει, κεντρικά, το στενό επιτελείο Σαμαρά.
Υποψηφιότητες
Χθες η Ν.Δ. ανακοίνωσε τη στήριξή της στον νομάρχη Ξάνθης κ. Γ. Παυλίδη στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης, ενώ θέμα ωρών φαίνεται ότι είναι η επιλογή του κ. Σπ. Λιβανού για την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος μετά και την κάθοδο του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Δημ. Σταμάτη ως υποψήφιου δημάρχου Αγρινίου.
Ο κ. Σταμάτης είναι ο τρίτος εν ενεργεία βουλευτής που κατεβαίνει στις εκλογές μετά τους κ. Γ. Πλακιωτάκη και Κ. Γκιουλέκα και δεν αποκλείεται να τον ακολουθήσει και ο Μιλτ. Βαρβιτσιώτης για τον Δήμο Γλυφάδας.
Εν τω μεταξύ, νέα σφοδρή επίθεση στην ηγεσία της Ν.Δ. εξαπέλυσε χθες η κ. Μπακογιάννη. «Δεν δέχομαι τον χαρακτηρισμό του εξαπτέρυγου από ανθρώπους οι οποίοι έχουν ιστορικά υπάρξει εξαπτέρυγα», σημείωσε (Κανάλι 1) και υιοθέτησε πλήρως την άποψη του Γ. Λούλη ότι «στην ηγεσία της Ν.Δ. βρίσκεται μια μικρή ομάδα με ακραία εθνικιστικά και λαϊκίστικα στοιχεία».
Η κ. Μπακογιάννη άσκησε επίσης σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και εκτίμησε ότι «ο πολιτικός χάρτης της χώρας θα αλλάξει δραστικά μέσα στην τετραετία».
Των Ελλης Tριανταφυλλου - Γιωργου Π. Τερζη 
Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: