Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Παύθηκε από τα καθήκοντά του ο νομάρχης Καβάλας

Παύθηκε το μεσημέρι της Τρίτης από τα καθήκοντά του ο νομάρχης Καβάλας Θόδωρος Καλλιοντζής με απόφαση της Γενικής Γραμματέας Θεοδώρας Κόκλα. 
Η είδηση έγινε γνωστή νωρίς το απόγευμα αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Τρεις είναι οι λόγοι που φαίνεται ότι οδήγησαν σε μια τέτοια απόφαση λίγες μόνο ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Θόδωρου Καλλιοντζή για το δημαρχιακό θώκο. 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας λόγος αφορά στο σκάνδαλο των παράνομων ελληνοποιήσεων αμνοεριφίων, το άλλο αφορά στην κατοικία που πρόσφατα κατασκεύασε και διαμένει και το τρίτο αφορά στην ...παράνομη πρόσληψη και απασχόληση συμβούλου στο γραφείο νομάρχη.
Για το θέμα ήταν χθες το απόγευμα ενήμεροι τόσο ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, όσο και ο πρώην δήμαρχος Στάθης Εριφυλλίδης. Ο μεν Σιμιτσής φάνηκε ενοχλημένος καθώς θεωρεί ότι η παύση Καλλιοντζή θα επιχειρηθεί να εκμεταλλευτεί ως μια «πολιτική δίωξη» και θα δώσει στο νομάρχη τη δυνατότητα να φανεί «ήρωας». Λόγους για είναι ικανοποιημένος έχει ο Στάθης Εριφυλλίδης, ο οποίος βλέπει τον εσωκομματικό του αντίπαλο να αποδομείται, λίγες μόλις ώρες μετά το πολυσυζητημένο χρίσμα.
Στο μεταξύ, ο Νομάρχης Καβάλας εκτάκτως λίγο πριν τις 8 το βράδυ προανήγγειλε ότι το πρωί της Τετάρτης στις 10.30 π.μ. θα δώσει συνέντευξη στο γραφείο του. Όπως αναφέρει μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση, θέμα της συνέντευξης Τύπου θα είναι «οι προαναγγελίες του δημάρχου Κωστή Σιμιτσή σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ENA channel, στις 13 Ιουλίου 2010, στο δελτίο ειδήσεων, για υποδικίες- σκάνδαλα του νομάρχη. Η απόφαση της Γ.Γ. της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, που χθες αργά το μεσημέρι έφθασε στη νομαρχία, αλλά και σε άλλα γραφεία θεσμικών παραγόντων. Όταν το άγχος και ο πανικός οδηγεί σε τραγικά λάθη.
[via Kavala Blog]

Δεν υπάρχουν σχόλια: