Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Σήμερα χρεοκοπεί το μοντέλο του ΠΑΣΟΚ, στα χέρια του ΠΑΣΟΚ!

Η επανάσταση του αυτονόητου και η πνευματική ένδεια.


Την επομένη της ομιλίας του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στο συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης (30/7), παρατηρήθηκε το εξής πολιτικό φαινόμενο. 
Οι πηγαίοι τίτλοι των MME,  οργανωμένοι και συντονισμένοι από ….αόρατο χέρι,   ήταν απολύτως όμοιοι
«Γ. Παπανδρέου: κάνουμε την ‘επανάσταση του αυτονόητου’».
Εδώ παρατηρούμε  το πολιτικό φαινόμενο της πνευματικής ένδειας και της «αντιγραφής» των ομιλιών του πολιτικού μας αντιπάλου.
Γιατί η ομιλία του κ. Γ. Παπανδρέου ήταν μια (μερική και παραποιημένη) αντιγραφή της ομιλίας του ...
κ. Αντώνη Σαμαρά στην έναρξη του 8ο Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας , πριν ένα σχεδόν μήνα.
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης  μίλησε  (όπως κάνει συχνά) για την Νέα Μεταπολίτευση που οραματίζεται και την χαρακτήρισε ως την  «Επανάσταση του Αυτονόητου».
Εάν δεν απασχολούνταν ο κ. Γ. Παπανδρέου τόσες ώρες την ημέρα με διάφορες καθαρά προσωπικές του ασχολίες (χόμπι) και επικεντρωνόταν στο έργο του ως πολιτικός,  είμαι σίγουρος ότι κάτι παραπάνω θα μπορούσε να καταφέρει από το …σκονάκι !
Αλλά η αντιγραφή  από μαθητή που «δεν γνωρίζει το θέμα» πάντα θα παραμένει ένα κακέκτυπο αντίγραφο
Στιγμάτισε στην ομιλία του ο κ. Γ. Παπανδρέου τα αρνητικά που παραλαμβάνει η κυβέρνησή του. Έλλειψη διαφάνειας, ατιμωρησία, άρνηση της Πολιτείας να εφαρμόσει τους νόμους, αλλά και να αλλάξει όσους νόμους έπρεπε να αλλάξουν, ώστε η Πολιτεία μας να αποκτήσει γερά θεμέλια, νοσοκομεία που δεν λειτουργούν σωστά και δημιουργούν τεράστια ελλείμματα, τεράστια γραφειοκρατία που δεν αφήνει να στεριώσει καμία επενδυτική προσπάθεια και το δημόσιο τέρας που προσλαμβάνοντας υπαλλήλους για κομματικούς, ψηφοθηρικούς λόγους, δημιούργησε τεράστια μαύρη τρύπα κ.ά .
Ονόμασε λοιπόν την επανάστασή του έναντι όλων αυτών  ως «Επανάσταση του Αυτονόητου» ( είπαμε πνευματική ένδεια και  αντιγραφή της ομιλίας Σαμαρά).
Όμως ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν έπεσε με αλεξίπτωτο στην πολιτική. 
Δεν νομιμοποιείται να ξαφνιάζεται με καμιά από τις διαχρονικές αμαρτίες που οδήγησαν τη χώρα μας στη σημερινή τραγική κατάσταση. 
Έπειτα από σχεδόν έναν αιώνα με τους Παπανδρέου στην πρώτη γραμμή της πολιτικής αυτού του τόπου και έπειτα από 30 χρόνια που ο ίδιος είναι στην πολιτική και σε σημαντικά υπουργεία, είναι αστείο να μιλάει ο σημερινός πρωθυπουργός για τις παθογένειες αυτού του τόπου. 
Και να κηρύσσει την…… «επανάσταση του αυτονόητου»!
Γιατί αυτό που καταρρέει έχει τη σφραγίδα του κόμματός του και του ίδιου σε πολλές περιπτώσεις ( παιδεία , εξωτερική πολιτική κλπ) , αφού δεν είναι άμοιρος ευθυνών για την οικογενειοκρατία, την αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία,(που έχει κατηγορηθεί από τον Τύπο επί της θητείας του στα διάφορα υπουργεία, ακόμα και για την διαφθορά εάν θυμηθούμε το σκάνδαλο της Siemens , τις καταγγελίες Χριστοφοράκου για τον κ. Γείτονα που ήταν ταμίας του κόμματος επί προεδρίας του)   
Σήμερα χρεοκοπεί το μοντέλο του ΠΑΣΟΚ, στα χέρια του ΠΑΣΟΚ!
Στο μόνο με το οποίο συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Παπανδρέου στην ομιλία του ( επαληθεύοντας με όταν γράφω ότι «δεν το γνωρίζει το θέμα»),  είναι  στην φράση «Αυτονόητο είναι τα Ταμεία μας να είναι άδεια, όταν χαρίζουμε φόρους στους πλουσιότερους και ρίχνουμε όλα τα βάρη στους φτωχότερους», με την οποία τελικά στρέφεται ενάντια στην πολιτική της …..κυβέρνησής του και στον ίδιο του εαυτό!
Έχει και η …..πνευματική ένδεια τα όρια της !

Δεν υπάρχουν σχόλια: