Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Την οκτάμηνη σιωπή του ετοιμάζεται να σπάσει ο Κώστας Καραμανλής


Δυναμικό comeback ετοιμάζει ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, που έχει αποφασίσει πλέον να σπάσει την οκτάμηνη σιωπή του και να απαντήσει σε όσους επέκριναν την πολιτική του όλο αυτό το διάστημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής θα δώσει απαντήσεις σε όλα όσα του καταμαρτυρούν, το πολύ, μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα.
Πάντως, άνθρωποι του περιβάλλοντός του επισημαίνουν ότι αυτό δεν θα γίνει με συνέντευξή του σε εφημερίδα, τηλεοπτικό σταθμό, ραδιόφωνο ή περιοδικό, όπως εικαζόταν αρχικά.
Ο κ. Καραμανλής αναμένεται να επιλέξει κάποιο θεσμικό φόρουμ για να κάνει την...
παρέμβασή του.
Τα βασικά σενάρια που εξετάζει είναι δύο: 
Το πρώτο είναι να βγει προς τα έξω και να μιλήσει για τον τρόπο που άσκησε την οικονομική πολιτική από τον Μάρτιο του 2004 έως τον Οκτώβριο του 2009 στην εξεταστική επιτροπή για την οικονομία που αναμένεται να συσταθεί από τη Βουλή. 
Στην περίπτωση όμως που δεν συσταθεί εντός των επόμενων εβδομάδων, η δεύτερη σκέψη του είναι να παρέμβει στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στις 25 Ιουνίου. 
Κάτι τέτοιο όμως έχει τόσο θετικά όσο και αρνητικά στοιχεία. 
Από τη μια πλευρά, αναμένεται να χειροκροτηθεί από τους συνέδρους. 
Από την άλλη, δεν θέλει την πρώτη του μεγάλη παρέμβαση να την κάνει σε ένα αμιγώς κομματικό ακροατήριο. 
Συν τοις άλλοις, η παρέμβαση Καραμανλή θα επισκίαζε το συνέδριο και θα έβαζε σε δεύτερη μοίρα τις αλλαγές που σχεδιάζει στη Νέα Δημοκρατία ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς. 
Ο τέως πρωθυπουργός δεν θα ήθελε για κανέναν λόγο να «καπελώσει» τον νυν αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πάντως, όπου και εάν μιλήσει, θα υπερασπιστεί την πολιτική που ακολούθησε όλα αυτά τα χρόνια στον τομέα της οικονομίας, θα εξηγήσει τους λόγους που δεν έβγαινε στο προσκήνιο τόσο καιρό, θα επισημάνει ότι είχε προβλέψει την ύφεση που ερχόταν και γι’ αυτό μιλούσε προεκλογικά για πάγωμα μισθών και λιτότητα. 
Εξάλλου, αναμένεται να επιτεθεί και στον νυν πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου κατηγορώντας τον για λάθος χειρισμούς που έφεραν τη χώρα στην αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
espressonews newsletter
taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια: